Lordi 0 Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Piana: obfita, średnio pęcherzykowa, przechodząca w duże bąble, utrzymująca się do końca, niezbyt urodziwa kolor: ciemnobrązowy, mętny - takie błotko aromat: kawa, palony jęczmień, zboża - bardzo przyjemny smak: zbożowy,chlebowy, lekko kwaskowe, goryczka zaznaczona wysycenie: średnie Pierwszy raz piłem żytniego stouta. Bardzo dobre, pijalne piwo. Wypiłem z wielką przyjemnością. Z chęcią bym opróżnił kolejną butelkę. Spróbuję kiedyś uwarzyć coś podobnego. Etykieta ładna lecz pierwsze słowo w nazwie jest ciężko dojrzeć. Reszta informacji na +. Quote Link to post Share on other sites
Raczek 29 Posted March 17, 2014 Share Posted March 17, 2014 Dzięki za ocenę. Jeśli chcesz kiedyś zrobić żytniego stouta, to przygotuj się na bardzo powolną filtrację. U mnie przy 2kg żytniego słodu w zasypie filtracja trwała 4,5 godziny ale efekt wynagradza moją cierpliwość. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.