Krisowski 3 Posted March 16, 2014 Mam małą awarię. Wysypała mi się waga, a produkcja już w toku. Jak miarkować chmiel, żeby mniej więcej zachować precyzję ? Ile może ważyć jedna łyżka stołowa granulatu ? Help ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest tomato Posted March 16, 2014 Nie masz zważone w opakowaniu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
leszcz007 242 1 Items Posted March 16, 2014 Jakiego? może mam to Ci zważę Quote Share this post Link to post Share on other sites
marbelka 23 Posted March 16, 2014 (edited) przed chwilą zważyłem-łyżka lekko kopiasta-11gr łyżeczka lekko kopiasta-4gr jak dasz parę gr +/- nic się nie stanie,no chyba,że warka 5L Edited March 16, 2014 by marbelka 1 Lordi reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krisowski 3 Posted March 16, 2014 25 litrów, wiec aż tak się nie obawiam. Robie hefeweizen, wiec dużo chmielu nie idzie. Chmiele lubelski, marynka i cascade w granulacie. Dzięki marbelka, odniosę się do tego Quote Share this post Link to post Share on other sites
marbelka 23 Posted March 16, 2014 (edited) Spoko- ważyłem lubelskiego ,ale granulat powinien mieć taką samą wagę czy to lubelski czy marynka wrzuć recepturę jak możesz Edited March 16, 2014 by marbelka Quote Share this post Link to post Share on other sites