Skocz do zawartości

Prośba o sprawdzenie zasypu na wędzonkę


zbynieks

Rekomendowane odpowiedzi

Zależy mi na uzyskaniu dość pełnego, ale nie zatykającego piwa o poziomie wędzoności "Jak w dym".

 

1 kg wędzony steinbach

0,5 kg wędzony weyermann pszeniczny

3 kg monachijski I

1 kg carapils

0,5 carabelge

 

Celuję w 16,5 bailinga. Istotne, że zamierzam użyć BRY 97 z racji na niewyciaganie aromatów chmielowych i brak możliwości użycia dolniaków. Pochmielę dyskretnie hallertauerem i lubelskim. Posiadam jeszcze oprócz podstawowych słodów wiedeński, trochę karmeli, abbey i trochę barwiących. Z wędzonych jeszcze kilogram wędzonego pszenicznego. Z góry dziękuję

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.