Jump to content
Sign in to follow this  
zbynieks

Prośba o sprawdzenie zasypu na wędzonkę

Recommended Posts

Zależy mi na uzyskaniu dość pełnego, ale nie zatykającego piwa o poziomie wędzoności "Jak w dym".

 

1 kg wędzony steinbach

0,5 kg wędzony weyermann pszeniczny

3 kg monachijski I

1 kg carapils

0,5 carabelge

 

Celuję w 16,5 bailinga. Istotne, że zamierzam użyć BRY 97 z racji na niewyciaganie aromatów chmielowych i brak możliwości użycia dolniaków. Pochmielę dyskretnie hallertauerem i lubelskim. Posiadam jeszcze oprócz podstawowych słodów wiedeński, trochę karmeli, abbey i trochę barwiących. Z wędzonych jeszcze kilogram wędzonego pszenicznego. Z góry dziękuję

Share this post


Link to post
Share on other sites

mogę dodać grodziskiego, ale to jednak pszeniczny... Mogę też ostatecznie zrobić np. nie 20 litrów a 16...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie masz więcej jęczmiennego? Daję ostatnio 100% weyermanowskiego i wędzonka jest taka sobie, dobrze robi dodatek Stainbacha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

steinbacha mam tylko kilogram i łącznie półtora killo grodzisza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.