Jump to content
eslord

ala speidel oferta

Recommended Posts

Witam

Czy któryś z Kol. nabył kociołek od tego sprzedawcy http://tablica.pl/of...28-ID3QdJZ.html ?

[media]

[/media]

 

Z tego co wiem to poszło kilka sztuk na forum ???

 

Jestem tym zainteresowany wiec proszę o kontakt osoby które to maja.

 

pozdr.

Edited by eslord

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wesoły a mógłbyś mi dać namiar na kolegę jeśli to nie problem? Chciałbym zapytać o parę rzeczy..

pozdr.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Panowie, napiszcie jak się sprawują te klony, o jakie wady chodzi. Proszę z czystej ciekawości bo sam kiedyś myślałem i czymś takim, ale ostatecznie stanęło na innym rozwiązaniu,

pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podgrzewasz wodę (ok. 45-50 l), wsypujesz słód do kosza zasypowego, zamykasz. W momenie kiedy temperatura osiągnie zadany poziom, wpuszczasz kosz do zbiornika. Pompa cyrkuluje wodę przez kosz zasypowy (jak w braumaistrze). Po zacieraniu windą wyciąga się kosz (jest bardzo ciężki). Można wtedy przelać kosz goracą wodą (pseudo wysładzanie). W tym momenie rośnie temperatura do poziomu wrzenia. No i dalej już normalka ...

pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

W porownaniu do braumeistra cena jest ok mozna warzyc 50 - 70 l jesli owy "producent" zrobi Ci dzielony filtrator mozna warzyc pewnie 25l - 50l - 70l jednak Pan spawacz ceni sie za taka usluge... Ja pracuje teraz nad czyms podobnym o wybiciu 50L calkowicie bez spawania i powinno sie zamknac w 3k pln... jesli testy wypadna pomyslnie podziele sie tym na forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy przy takim wysładzaniu. Jak jest w filmie drugim. Spuszczanie z takiej wysokości to przecież natlenia się brzeczka. Tak mi się wydaje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy przy takim wysładzaniu. Jak jest w filmie drugim. Spuszczanie z takiej wysokości to przecież natlenia się brzeczka. Tak mi się wydaje.

Nawet, jeśli się natlenia, to nie ma czym się przejmować. Napowietrzenie brzeczki, nie jest w żaden sposób groźne dla naszych piw. To może być ważne dla dużych browarów, gdzie muszą wyeliminować wszystkie czynniki mogące mieć wpływ na smak, trwałość i powtarzalność piwa. Dla domowego piwowara problem taki nie istnieje.

Edited by Jacenty

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.