Krzyko 3 Posted March 8, 2014 Zamierzam wkrótce uwarzyć saisona 12oBlg na S-33. Jak uważacie, czy gęstwy po nim można użyć do Belgian Blond Ale 15oBlg? Czy może lepiej zamówić sobie T-58? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ontario_ab 0 Posted March 8, 2014 Moje BBA robilem na T-58. S-33 są nijakie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kubuch 4 Posted March 8, 2014 Nijakie i tanie ja czasem używam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krzyko 3 Posted March 8, 2014 To że są nijakie może być ich zaletą. Ale ja nie o to pytałem... Jasne, że interesuje mnie efekt w postaci piwa zbliżonego do określonego stylu, ale też nie jestem pewien czy S-33 dadzą sobie radę z Blg 15. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest tomato Posted March 8, 2014 jasne, że sobie dadzą radę z 15blg, tylko one na 5 lubią się zatrzymać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pero 16 1 Items Posted March 8, 2014 Moim zdaniem style belgijskie tylko na płynnych. Na suchych będą tylko z nazwy belgijskie. Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka 1 Fidel reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Afghan 27 1 Items Posted March 8, 2014 Tak jak wyżej kolega na pisał, belgijskie piwo tylko na dedykowanych drożdżach płynnych. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Raczek 29 Posted March 9, 2014 Moim zdaniem również dobrego saisona zrobisz tylko na płynnych drożdżach Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
05paw 11 Posted March 9, 2014 To znaczy że M27 się też nie nadadzą? Quote Share this post Link to post Share on other sites