pelot 1 Posted March 6, 2014 Mam takie pozostałę słody: pale ale 2kg pilznenski 1kg pszeniczny 1kg bursztynowy 0,5kg I mamgęstwe po Wb-06 albo s-33 Wyjdzie mi coś z takiego zasypu?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
19Mateusz87 54 Posted March 6, 2014 Gdyby słód pszeniczny stanowił około 50% składu, wyszłaby Ci bursztynowa pszeniczka. Słód Pale Ale trochę tu nie pasuje, ale w sumie nie wiele się różni od pilzneńskiego. Co z chmieleniem ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
pelot 1 Posted March 6, 2014 Chmielenie chciałem tylko na aromat zrobić mam marynkę albo lubelski Quote Share this post Link to post Share on other sites
Malinowy 117 1 Items Posted March 6, 2014 Z mojego (nikłego) doświadczenia mogę powiedzieć, że wyjdzie z tego piwo. Jakie? nie wiem zależy co oprócz tego dasz. Ja bym się różnicą pomiędzy Pale Ale a pilzneńskim nie przejmował i władował wszystko razem. Jak masz marynkę i lubelski to powinno Ci wyjść jakieś fajne ale, tylko te drożdże... Quote Share this post Link to post Share on other sites
olo333 160 1 Items Posted March 6, 2014 Możesz też dokupić kilogram płatków pszennych bądź orkiszowych, do tego kilogram słodu pszenicznego, kilogram pilsa, kilogram pale ale, trochę tego bursztynowego i zrobić na wb-06 taką pszenicę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pelot 1 Posted March 6, 2014 wrzuciłem wszystko go gara i warzę zadam gęstwę wb06 zobaczę co wyjdzie Quote Share this post Link to post Share on other sites
wizi 99 Posted March 6, 2014 jakbyś wywalił pszenice to mógłbyś pokusić się o Standard Bitter Quote Share this post Link to post Share on other sites
pelot 1 Posted March 6, 2014 Problem w tym, że ja lubię pszeniczne i jak wyjdzie coś pochodnego, to będę się cieszył brzeczka już się chłodzi i zrobiłem pomiar wyszło 14blg, przed zadaniem drozdzy chyba trochę rożciencze do ok.12. Quote Share this post Link to post Share on other sites