SychMieszko 0 1 Items Posted March 5, 2014 Cześć, Jako, że jeszcze jestem raczkującym piwowarem (dopiero jedna warka myślę, że udanego AIPA ) proszę o sprawdzenie receptury na następne piwko (American Stout). W założeniu miał to być milk stout jednak zostało mi troche amerykańców po wcześniejszym piwie więc tak jakoś... Zasyp: - Pilzneński 5kg -Carahell 0,5kg -Pszeniczny czekoladowy 0,25kg -jęczmień palony 0,125kg Chmielenie: -Marynka 30g-60min -chinook 25g-20min -Mosaic 25-5min -Chinook 25g-0min (ew. mosaic) na zimno mosaic 50g drożdze US-05 Zacieranie 67C Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bzdzionek 79 Posted March 5, 2014 (edited) do stouta bardziej pasują drożdże S-04, zwiększyłbym również ilość palonego jęczmienia do 0,2kg Edited March 5, 2014 by Bzdzionek Quote Share this post Link to post Share on other sites
sebek 37 Posted March 6, 2014 Ja bym dał przynajmniej 0,3kg jęczmienia palonego, ale ja lubie paloność US-05 wg. mnie będą OK. Quote Share this post Link to post Share on other sites