Jump to content
SychMieszko

Sprawdzenie receptury American Stout

Recommended Posts

Cześć,

Jako, że jeszcze jestem raczkującym piwowarem (dopiero jedna warka myślę, że udanego AIPA :D ) proszę o sprawdzenie receptury na następne piwko (American Stout). W założeniu miał to być milk stout jednak zostało mi troche amerykańców po wcześniejszym piwie więc tak jakoś... :D

 

Zasyp:

- Pilzneński 5kg

-Carahell 0,5kg

-Pszeniczny czekoladowy 0,25kg

-jęczmień palony 0,125kg

 

Chmielenie:

-Marynka 30g-60min

-chinook 25g-20min

-Mosaic 25-5min

-Chinook 25g-0min (ew. mosaic)

 

na zimno mosaic 50g

 

drożdze US-05

 

Zacieranie 67C

Share this post


Link to post
Share on other sites

do stouta bardziej pasują drożdże S-04, zwiększyłbym również ilość palonego jęczmienia do 0,2kg

Edited by Bzdzionek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bym dał przynajmniej 0,3kg jęczmienia palonego, ale ja lubie paloność :) US-05 wg. mnie będą OK.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.