Daroos 0 Posted February 26, 2014 Cześć tu Darek mam oh.... choinka tylko 44 lata . Uwarzyłem aż... 4 warki w tym dwie z kita a dwie z chmieleniem ze słodów . Trafiłem na piwo.org naprawde przypadkiem i chętnie korzystam z tej nie przebranej rzeki (morza ) wiedzy jak dla początkującego . Obecnie fermentuje Przenicznego kita z Gazdawy ale jakoś dziwnie wygląda . Myśle ze prucz drożdży nie dodałem innych kolegów ale przekonam się póżniej hehe... Tak szacowne grono piwowarów mam nadzieje ze wybaczy mi przyszłe wpadki na forum ale z góry za nie żałuje Quote Share this post Link to post Share on other sites
olgierd 17 Posted February 26, 2014 Witaj na forum Uważaj - bo piwowarstwo wciągnie Cię na dobre a potem nie będzie już odwrotu, hehehehe. Wpadkami się nie przejmuj i jak najszybciej zacznij zacierać. Powodzenia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ronin 5 1 Items Posted February 27, 2014 Witaj na forum Quote Share this post Link to post Share on other sites
JacekKocurek 177 1 Items Posted February 27, 2014 Witaj na forum i... Obecnie fermentuje Przenicznego kita z Gazdawy ale jakoś dziwnie wygląda . Myśle ze prucz drożdży [..] Tak szacowne grono piwowarów mam nadzieje ze wybaczy mi przyszłe wpadki na forum ale z góry za nie żałuje ...żałuj, że nie włączyłeś modułu sprawdzania pisowni Quote Share this post Link to post Share on other sites
bielok 171 Posted February 27, 2014 Cześć Myślę że szczególnie powinieneś pozdrowić Elroya który jest właścicielem i adminem tegoż forum a jest z Krakowa, oraz moderatorów Dori z Ślaska cieszyńskiego i Makarona z UK a nie kolegów hanysów (tłumaczono mi ostatnio że hanys to nie jest obraźliwe słowo ) To oczywiście to było w ramach żartów, o mętności kitów z gozdawy poczytaj tu: http://www.piwo.org/topic/12661-coopers-vs-gozdawa-vs-muntons/ http://www.piwo.org/topic/12919-blog-dori-gozdawa-christmas-ale-ocena/ http://www.piwo.org/topic/12798-gozdawa-pale-ale/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dr2 546 Posted February 27, 2014 Witam i życzę powodzenia w warzeniu, ale porzuć te puchy bo szkoda na nie kasy jeśli masz warunki na zacieranie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maggot 6 1 Items Posted February 27, 2014 Witam kolegę z Zabrza Zacieranie jest najlepsze Quote Share this post Link to post Share on other sites
KosciaK 146 1 Items Posted February 27, 2014 Powoli zaczyna się tu w okolicy tłoczno od piwowarów robić Samych udanych warek! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Daroos 0 Posted March 3, 2014 Dzięki za przywitanie....fakt moduł sprawdzania pisowni muszę włączyć Pozdrowienia są dla wszystkich a ze szczególnie dla sąsiadów.... chyba identyfikuje się juź z tym regionem Ogulnie to jestem gorolem i lubie hanysów Quote Share this post Link to post Share on other sites
BeeR 0 Posted March 11, 2014 Witają Bielszowice Ja to jestem na etapie leżakowania pierwszego BK Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rafikius 0 1 Items Posted March 24, 2014 (edited) Witaj, My też jesteśmy początkujący ale po dwóch warkach z puchy ( raczej nieudanych) baaardzo udała nam się warka zacierana, właśnie Hefe-weizena. warzona na początku marca i już prawie zniknęła. Więc do "zupek kuksu" jak to mówią starzy wyjadacze raczej nie wrócimy. Polecamy jak najszybciej zabrać się za zacieranie. Edited March 24, 2014 by Rafikius Quote Share this post Link to post Share on other sites