Jump to content
Daroos

Witam wszystkich szczególnie piwowarów z okolic Zabrza

Recommended Posts

Cześć tu Darek mam oh.... choinka tylko 44 lata . Uwarzyłem aż... 4 warki w tym dwie z kita a dwie z chmieleniem ze słodów . Trafiłem na piwo.org naprawde przypadkiem i chętnie korzystam z tej nie przebranej rzeki (morza ) wiedzy jak dla początkującego . Obecnie fermentuje Przenicznego kita z Gazdawy ale jakoś dziwnie wygląda . Myśle ze prucz drożdży nie dodałem innych kolegów ale przekonam się póżniej hehe... Tak szacowne grono piwowarów mam nadzieje ze wybaczy mi przyszłe wpadki na forum ale z góry za nie żałuje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj na forum :)

Uważaj - bo piwowarstwo wciągnie Cię na dobre :) a potem nie będzie już odwrotu, hehehehe.

Wpadkami się nie przejmuj i jak najszybciej zacznij zacierać.

Powodzenia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj na forum i...

 

Obecnie fermentuje Przenicznego kita z Gazdawy ale jakoś dziwnie wygląda . Myśle ze prucz drożdży [..]

Tak szacowne grono piwowarów mam nadzieje ze wybaczy mi przyszłe wpadki na forum ale z góry za nie żałuje

 

...żałuj, że nie włączyłeś modułu sprawdzania pisowni ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć :)

 

Myślę że szczególnie powinieneś pozdrowić Elroya który jest właścicielem i adminem tegoż forum a jest z Krakowa, oraz moderatorów Dori z Ślaska cieszyńskiego i Makarona z UK a nie kolegów hanysów (tłumaczono mi ostatnio że hanys to nie jest obraźliwe słowo :smilies: )

 

 

To oczywiście to było w ramach żartów, o mętności kitów z gozdawy poczytaj tu:

http://www.piwo.org/topic/12661-coopers-vs-gozdawa-vs-muntons/

http://www.piwo.org/topic/12919-blog-dori-gozdawa-christmas-ale-ocena/

http://www.piwo.org/topic/12798-gozdawa-pale-ale/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam i życzę powodzenia w warzeniu, ale porzuć te puchy bo szkoda na nie kasy jeśli masz warunki na zacieranie. :beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki za przywitanie....fakt moduł sprawdzania pisowni muszę włączyć

Pozdrowienia są dla wszystkich a ze szczególnie dla sąsiadów.... chyba identyfikuje się juź z tym regionem

Ogulnie to jestem gorolem i lubie hanysów

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witaj,

My też jesteśmy początkujący ale po dwóch warkach z puchy ( raczej nieudanych) baaardzo udała nam się warka zacierana, właśnie Hefe-weizena. warzona na początku marca i już prawie zniknęła.

Więc do "zupek kuksu" jak to mówią starzy wyjadacze raczej nie wrócimy.

Polecamy jak najszybciej zabrać się za zacieranie.

Edited by Rafikius

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.