pelot 1 Posted February 25, 2014 Czy ktoś z Was może próbował uwarzyć coś w podobnym stylu? Piłem kilkukrotnie pszeniczne od nich nalewane do pet-ów i za każdym razem zwala mnie z nóg Może ma ktoś jakąś sprawdzoną recepturę ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zasada 528 2 Items Posted February 25, 2014 (edited) Czy patrzyłeś do wiki? Tam jest pięć sprawdzonych przepisów na hefeweizen z zacieraniem i dwa na pszeniczne z ekstraktów - zawsze szybciej i prościej niż przekopywać forum. Edited February 25, 2014 by zasada Quote Share this post Link to post Share on other sites
pelot 1 Posted February 25, 2014 Wiki jest moją ulubioną startową, i przekopałem wszystkie receptury. Ba, nawet warzyłem Hefe z nich. A napisałem dlatego, bo vilniaus jest zupełnie inne od wszystkich pszeniczniaków. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zasada 528 2 Items Posted February 25, 2014 A napisałem dlatego, bo vilniaus jest zupełnie inne od wszystkich pszeniczniaków. Tak też się zastanawiałem, ale tag receptura na pszeniczne kazał zadać mi takie a nie inne pytanie. Nie było postu Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniu. A skoro nie piłem Vilniausa pszenicznego, jak opisałbyś tę różnicę? Quote Share this post Link to post Share on other sites