Skocz do zawartości
GB...

Twoje plany piwowarskie na jutro :)

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli się uda to jutro warzę kolejny Bitter po mojemu. Kto chce niech pisze w tym temacie :)

Edytowane przez GB...

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jutro robię pierwsze podejście do EuropIPA. Ma być pijalne, gorczykowe, aromatyczne i tylko na odmianach z naszego kontynentu.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Piszę.

A tak trochę poważniej, to na jutro nie mam planów piwowarskich, bo fermentory zajęte.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

pierwsze podejście do EuropIPA.

Zdradzisz chmiele?

 

Ja jutro Amerykańską pszenicę na NZ i UK chmielu gniotę.

 

PS. ten temat to podpucha jakaś, mhm?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Zasada, temat jest sekcji 'nie w temacie' . S3bbar, powodzenia i cierpliwości.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
'temat jest sekcji 'nie w temacie'

Jasne, zauważyłem po fakcie.

Polaris, Kazbek, Triskel, Huell Melon

Grazie, już patrzę w twoje zapiski.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Grazie, już patrzę w twoje zapiski.

Ta IPA będzie jutro rano. Zapiski uzupełniam po warzeniu.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jutro BIPA. Kupiłem gotowy zestaw surowców - ciekawi mnie czy to hańba dla mnie czy nie :) Niektórzy mówią, że gotowe zestawy (tzn. skomponowane, z recepturą itd - z resztą samo wiecie) są dla nowicjuszy... Cóż, zacieranie takie samo jakbym kupił każdy kilogram słodu osobno... Co Wy na to?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Alban, wykonaj wg dołączonej instrukcji. Kupowałem gotowce i było ok. Jutro kilka butelek do dezynfekcji pójdzie i uzupełnię zapiski. Może jak będę miał możliwość to jakieś fotki wkleję do zapisek moich lub komuś wątek zaśmiecę :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Gość tomo33
:) Edytowane przez tomo33

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Tak pogadaniu sobie przy kufelku domowego piwa. Jakoś temat czego sluchacie, albo co pijesz nikomu nie wadzi, ale co warzysz już tak.

Edytowane przez Biniu

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Gość tomo33
:) Edytowane przez tomo33

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

skoro zostałem wywołany przez GB do odpowiedzi, a pewien wątek zamknięto :) , to napiszę co zrobię jutro:

 

jutro z samego rana podejmę kolejną próbę warzenia dubbla, może zbliżę się o kolejny kroczek do trapistowskiego orginału, do którego ciągle daleko

 

niełatwa sprawa te belgi

 

komuś to wychodzi, że tak powiem, prawie jak oryginał?

Edytowane przez ponury fermentaThor

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

skoro zostałem wywołany przez GB do odpowiedzi, a pewien wątek zamknięto :) , to napiszę co zrobię jutro:

 

jutro z samego rana podejmę kolejną próbę ważenia dubbla, może zbliżę się o kolejny kroczek do trapistowskiego orginału, do którego ciągle daleko

 

niełatwa sprawa te belgi

 

komuś to wychodzi, że tak powiem, prawie jak oryginał?

 

Wiesz jeśli chodzi o ważenie to jak się postaram to i z dokładnością do mg zważę. :P

 

Zależy jeszcze jakie, bo jedni braciszkowie warzą lepsze, drudzy gorsze, ale faktycznie odkąd niektóre ich piwa wypiłem, odeszła mi chęć robienia belgów, bo na 90% jestem pewny, że wyjdzie mi coś gorszego i będę mocno niezadowolony ze swojego piwa.

 

Ogólnie jak wyjdzie mi kiedyś równie dobre to będę spełnionym piwowarem.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


×