Malinowy 117 1 Items Posted February 20, 2014 (edited) W związku z wczorajszą rozmową na TeamSpeak zadzwoniłem do Bruntala i otrzymałem info, że minimalnym zamówieniem jest jeden worek (tj. 50kg), Cena takiego worka to 620Kc + VAT, tj 713Kc (około 115zł) dodatkowo mają jeszcze słody Monachijski i pszeniczny (też w workach 50kg) ceny nie mam aaa i jeszcze słód dymiony torfem za ~800Kc / 50kg (około 130zł). Gość wysłał mi maila z cennikiem. Oni w sumie bardzo chętnie współpracują z piwowarami domowymi, sprzedają ekstrakty nawet na puszki po 1,7kg. W sumie to załączam cennik, który dostałem. edit: słód pszeniczny kosztuje około 2,5zł/kg a Monach około 2,65zł/kg na stanie w tej chwili mają: 500kg pszenicy i 100kg monacha, jak nie ma to trzeba czekać 2tygodnie, zamówione słody można odebrać po 24 godzinach w godzinach 6:30 - 15:00 w tygodniu i 8:30 - 10:00 w weekend (oczywiście idzie się dogadać z terminami) Ceník Sladovna spol. s r. o.pdf Edited February 20, 2014 by elroy Wątek posprzątany, posty nie na temat wyleciały do kosza. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pszemas 34 1 Items Posted February 20, 2014 ceny wyglądają zachęcająco... ale czy to dobry materiał? Macie jakieś doświadczenia? przy takich cenach i odległości 140km podjechałbym po większą ilość... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Malinowy 117 1 Items Posted February 20, 2014 No właśnie słód jest chwalony przez wszystkich. Możesz sobie przetestować je kupując trochę z Alepiwo, Piwowina, browamatora, homebrewing, A co do większej ilości, to wczoraj była taka dyskusja, że trzeba by zamówić większą ilość (około 500kg) ale po rozmowie ze słodownią okazuje się, że nawet jeden worek można wziąć. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz_CH 193 2 Items Posted February 20, 2014 (edited) Jeśli chodzi o Pilsa to polecam., bo miałem go sporo. Ponoć jaśnie panujący nam Weyerman pakował Bruntala w swoje worki Edited February 22, 2014 by Mariusz_CH Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaplos90 6 Posted February 20, 2014 ja kupuje w piwo-winie słod pilzneński z bruntala jest super wydajny polecam a tu strona do sklepu http://www.sklep.piwowin.pl/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
elroy 730 1 Items Posted February 20, 2014 Wątek wyczyszczony, posty nie na temat poleciały do kosza. Proszę albo zakładać nowy, albo trzymać się tematu założonego przez kolegę Malinowy Jęczmień. 1 bielok reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
pepek84 65 1 Items Posted February 20, 2014 Jeżeli byłaby jakaś wspólna akcja , to ja bym się pisał na jeden worek pilzneńskiego. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Malinowy 117 1 Items Posted February 20, 2014 Wątek wyczyszczony Dziękuję bardzo. Jeżeli byłaby jakaś wspólna akcja , to ja bym się pisał na jeden worek pilzneńskiego. Jak się dogadamy ile tu na miejscu weźmiemy (bo zależy jakim autem pojedziemy) to na pewno weźmiemy więcej i będziemy obdzielać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaworek346 3 1 Items Posted February 20, 2014 ja takze bardzo chetnie worek podstawowego przygarne Quote Share this post Link to post Share on other sites
kuna 2 Posted February 20, 2014 Kolega Malinowy, widzę po sąsiedzku bo z Siemianowic (ja z Katowic), więc też na akcję się piszę Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gawon 147 Posted February 20, 2014 mają śrutowany ? j Quote Share this post Link to post Share on other sites
Granik 1 Posted February 20, 2014 mają śrutowany ? j Właśnie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz_CH 193 2 Items Posted February 20, 2014 To nie sklep, to słodownia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest tomo33 Posted February 20, 2014 To poproście o uwarzenie albo koledzy jadący po te słody wam gotowe piwo przywiozą To słodownia a nie jakiś detaliczny sklepik Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gawon 147 Posted February 20, 2014 (edited) no to wiem ,a browary w jakiej formie kupują ? ty,tomo,ty wiesz już co chyba było na końcu Edited February 20, 2014 by Gawon Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz_CH 193 2 Items Posted February 20, 2014 (edited) Kupują słód w płynie. Później chmielą i naklejają zajebistą etykietę i jest git Edited February 20, 2014 by Mariusz_CH Quote Share this post Link to post Share on other sites
FurioSan 212 Posted February 20, 2014 Kupają słód w płynie. Później chmielą i naklejają zajebistą etykietę i jest git ja myślałem że oni z brewkitów warzą Quote Share this post Link to post Share on other sites
bart3q 469 1 Items Posted February 20, 2014 Taa a gorzelnie kupują niesłodowane żyto w płynie;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
GB... 161 1 Items Posted February 20, 2014 Ceny fajne, Elroy znów oczyści temat. Browar sam śrutuje, dawniej sam słodował i warzył. Jak wiadomo nastąpił rozwód i teraz tylko walcowanie ziarna całego wg potrzeb. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Malinowy 117 1 Items Posted February 21, 2014 Chcecie słód - nie ma problemu, tylko niech ktoś pożyczy ciężarówkę Będziemy jechać samochodem osobowym do którego nie wejdzie zbyt dużo. Temat był po to aby informacja nie zniknęła a i żeby inni też mogli skorzystać z oferty słodowni... Postaramy się wziąć ile się uda, ale wątpię aby to było więcej niż 300kg więc nie będzie za bardzo czym dzielić (toż to tylko 6 worków!). Jak coś zostanie to się chętnie podzielimy. mają śrutowany Nie maja, ale mają brew-kity Quote Share this post Link to post Share on other sites
panta_rei 48 1 Items Posted February 21, 2014 No tak, a my z północy i tak mamy przekichane :-/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaworek346 3 1 Items Posted February 21, 2014 wiec jak bedziecie mieli wiecej to dajcie znac Quote Share this post Link to post Share on other sites
Magneto 13 1 Items Posted February 21, 2014 Ja z swego czasu zamawiałem razem z jednym forumowiczem, było tego bodajże 350 kg, panowie jak to ładowali do busa to się śmiali że to jakiś bardzo mały browar musi być Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gawon 147 Posted February 21, 2014 Nie maja, ale mają brew-kity to jest to? Dóza 1,7 kg kandit, pekař (46 Kč/kg) 78,2 Kč Dóza 1,7 tmavé pivo (55 Kč/kg) 93,5 Kč Quote Share this post Link to post Share on other sites
Malinowy 117 1 Items Posted February 22, 2014 (edited) Nie, na ich stronie jest piwo Góral Horal 220 Kč(bez DPH) 253 Kč (s DPH) ~40zł Edited February 22, 2014 by Malinowy Jęczmień Quote Share this post Link to post Share on other sites