Lary 26 1 Items Posted February 19, 2014 Poszukuję przystawki do śrutowania słodu w maszynce Zelmera. Samą maszynkę mam, trzeba mi tylko nakładki. Jestem otwarty na propozycje. Sposób dostawy: Kurier Koszt dostawy: 15 Stan: nowy Quote Share this post Link to post Share on other sites
GB... 161 1 Items Posted February 19, 2014 Na Allegro są z gwarancją itd. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Malinowy 117 1 Items Posted February 20, 2014 Na Allegro są z gwarancją itd. Ale kolega by chciał za 50zł... A jak komuś niepotrzebny to może by opchnął... Quote Share this post Link to post Share on other sites
pershi 14 1 Items Posted February 20, 2014 Mam taką przystawkę i śrutuję na niej. Ze względu na czas potrzebny na ześrutowanie 5 kg zasypu, wolałbym przerobić maszynkę do makaronu na śrutownik. Dlatego polecam Koledze takie rozwiązanie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lary 26 1 Items Posted February 20, 2014 Mam taką przystawkę i śrutuję na niej. Ze względu na czas potrzebny na ześrutowanie 5 kg zasypu, wolałbym przerobić maszynkę do makaronu na śrutownik. Dlatego polecam Koledze takie rozwiązanie. Chyba nie bardzo umiem sobie to wyobrazić, możesz rozwinąć myśl? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Malinowy 117 1 Items Posted February 20, 2014 Nie wyobrażasz sobie, bo nie masz młynka:) Po prostu dużo szybciej się śrutuje na gniotowniku (np takim zrobionym z maszynki do makaronu) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest arczi_901 Posted February 20, 2014 Tutaj fajny filmik co i jak Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lary 26 1 Items Posted February 20, 2014 No nie, aż tak mi się bawić nie chce. Wolę już kupić tę nakładkę lub zainwestować w śrutownik. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pershi 14 1 Items Posted February 20, 2014 Też zakupiłem przystawkę, ze względu na to, że była już w maszynka. Tylko ze względu na nagrzewanie robię częste przerwy. Po za tym wolno trochę to mieli. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lary 26 1 Items Posted February 20, 2014 No u mnie w domu również jest maszynka Zelmera. Czasem się specjalnie nie przejmuję, bo mam go chwilowo aż nadto (magisterka). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lary 26 1 Items Posted February 23, 2014 Udało się kupić za 60 zł, z odbiorem w Warszawie. Temat więc do zamknięcia Quote Share this post Link to post Share on other sites
GB... 161 1 Items Posted February 23, 2014 Temat nie do zamknięcia ale masz napisać relację z efektu śrutowania i mielenia przypraw. Mam maszynkę Diana886.8 i też chyba rok temu planowałem kupno przystawki do celów wiadomych. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lary 26 1 Items Posted February 23, 2014 Spoko akurat na dniach trochę słodu przyjdzie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
WiHuRa 583 1 Items Posted February 23, 2014 Doświadczenie w używaniu tej przystawki tutaj: http://www.piwo.org/index.php?/topic/3951-Śrutownik---Młynek-żarnowy-ZELMER Quote Share this post Link to post Share on other sites
GB... 161 1 Items Posted February 23, 2014 Doświadczenie w używaniu tej przystawki tutaj: http://www.piwo.org/...-żarnowy-ZELMER Czyli wątek Admin może przenieść/ scalić a nowy nabywca napisze swoje boje z młynkiem Quote Share this post Link to post Share on other sites