Skocz do zawartości

Pierwsze podejście...


Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym wejść poziom wyżej i zacząć przygodę z zacieraniem :)

Prosiłbym o pomoc w wyborze surowców i proporcji na jakąś małą próbną brzeczkę do 10L.

Interesowałoby mnie coś na wzór Miłosława Niefiltrowanego.

Mam warunki tylko na górną fermentacje.

 

Serio z tym Miłosławem? Piłem raz i był mocno słodowy, z DMS-em i z diacetylem, do tego słabiutka, wręcz symboliczna goryczka. No, ale jeśli Ci to pasowało, to zerknij na recepturę Full Aroma Hops i daj proporcjonalnie do wielkości warki połowę chmieli. Może też sypnij ciut monachijskiego, oprócz pilzneńskiego.

Edytowane przez Exar_Kun
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Powiem szczerze, że nie jestem koneserem a także nie mam tak wyostrzonych kubków smakowych aby odróżniać słody z których powstało piwo, ale Miłosław Niefiltrowany na prawdę mi smakuje.

Dzięki wielkie za pomoc, mam jeszcze do zrobienia ostatniego brewkita, tak więc jeszcze później będę zasięgał pomocy przy swojej pierwszej prawdziwej brzeczce ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.