Jump to content
Sign in to follow this  
zawer

Co mogę z tego zrobić?

Recommended Posts

Witam kolegów.

 

Posiadam końcówkę takich słodów:

 

Słód pilzneński - 1,5 kg

Słód monachijski I - 1,5 kg

Słód wiedeński - 1 kg

Słód karmelowy czerwony - 0,1 kg

Chmiel karmelowy 600 - 0,1

Słód melanoidowy - 0,25 kg

Chmiel marynka - 10 gr

Chmiel Sladek - 10 gr

Chmiel Hallertau Hersbrucker szyszka - 50 gr

 

Posiadam drożdze S-33 jedną saszetkę oraz mam na burzliwej pilsa na drożdzach W34/70 więc mogę też wykorzystać gęstwe z tej warki. Czy waszym zdaniem mogę coś z tego sensownego uwarzyć nie musi być koniecznie 20 L.

Share this post


Link to post
Share on other sites

... Czy waszym zdaniem mogę coś z tego sensownego uwarzyć nie musi być koniecznie 20 L.

 

Tak . Możesz.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zrób Marcowe na W34/70.

 

Pilz, monach, wiedeński i karmel czerwony. Chmiel na goryczkę Marynka i Sladek, na aromat możesz dać 20g Hersbruckera.

 

Edited by WiHuRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki popełnie marcowe bo koźlaka pasuję zacierać dekokcyjnie a jak narazie po nie czuję się na siłach.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.