Jump to content
Sign in to follow this  
Godless

Witam wszystkich

Recommended Posts

Witam wszystkich użytkowników forum.Warzę piwo od kwietnia ubiegłego roku.Mam na imię Mirek i mam na koncie 16 warek; wszystkie z zacieraniem (chłopaki z tąd się nie pie...szczą).Dużo informacji wyniosłem z forum piwo.org jako anonimowy "czytaciel" za co chciałbym podziękować Szanownym Kolegom Piwowarom.Dzięki Waszemu doświadczeniu i infomacjom uzyskanym na tym forum mogę tworzyć własne (lepsze, lub gorsze, ale własne) receptury na pyszne piwo (właściwie tylko 3 z moich piw uznałem za dobre-reszta taka sobie; ale wybredny jestem).

Warzę tylko "górniaki" bo na dolną nie mam warunków.Mieszkam w podbiałostockiej wsi Kleosin (niestety w bloku).Pozdrawiam przy tej sposobności podlaskich piwowarów (nie chodzę na spotkania wieloosobowe bom socjopata, ale piwami chętnie się w celu posmkowania i oceny wymienię).

Ogólnie moje podejście do warzenia to parafrazując klasyka :

widzę, że szanowny pan w d..ie BJCP ma

wdupiemamajak.

Lubię te bomby chmielowe zza oceanów i tradycyjne brytole (nawet te nie chmielone mocno).Do belgów i pszenic widocznie nie dorosłem.

Się rozpisałem się.

Pozdrawiam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam wszystkich użytkowników forum.Warzę piwo od kwietnia ubiegłego roku.Mam na imię Mirek i mam na koncie 16 warek; wszystkie z zacieraniem (chłopaki z tąd się nie pie...szczą).Dużo informacji wyniosłem z forum piwo.org jako anonimowy "czytaciel" za co chciałbym podziękować Szanownym Kolegom Piwowarom.Dzięki Waszemu doświadczeniu i infomacjom uzyskanym na tym forum mogę tworzyć własne (lepsze, lub gorsze, ale własne) receptury na pyszne piwo (właściwie tylko 3 z moich piw uznałem za dobre-reszta taka sobie; ale wybredny jestem).

Warzę tylko "górniaki" bo na dolną nie mam warunków.Mieszkam w podbiałostockiej wsi Kleosin (niestety w bloku).Pozdrawiam przy tej sposobności podlaskich piwowarów (nie chodzę na spotkania wieloosobowe bom socjopata, ale piwami chętnie się w celu posmkowania i oceny wymienię).

Ogólnie moje podejście do warzenia to parafrazując klasyka :

widzę, że szanowny pan w d..ie BJCP ma

wdupiemamajak.

Lubię te bomby chmielowe zza oceanów i tradycyjne brytole (nawet te nie chmielone mocno).Do belgów i pszenic widocznie nie dorosłem.

Się rozpisałem się.

Pozdrawiam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E tam myślę że jak się dobrze rozejżysz w okoł to znajdziesz miejsce poniżej 20 st C jak by było 15st to już prawie dobrze. Myślę że warto spróbować.

Pozdrawiam Podlasiaka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.