Godless 0 Posted February 8, 2014 Witam wszystkich użytkowników forum.Warzę piwo od kwietnia ubiegłego roku.Mam na imię Mirek i mam na koncie 16 warek; wszystkie z zacieraniem (chłopaki z tąd się nie pie...szczą).Dużo informacji wyniosłem z forum piwo.org jako anonimowy "czytaciel" za co chciałbym podziękować Szanownym Kolegom Piwowarom.Dzięki Waszemu doświadczeniu i infomacjom uzyskanym na tym forum mogę tworzyć własne (lepsze, lub gorsze, ale własne) receptury na pyszne piwo (właściwie tylko 3 z moich piw uznałem za dobre-reszta taka sobie; ale wybredny jestem). Warzę tylko "górniaki" bo na dolną nie mam warunków.Mieszkam w podbiałostockiej wsi Kleosin (niestety w bloku).Pozdrawiam przy tej sposobności podlaskich piwowarów (nie chodzę na spotkania wieloosobowe bom socjopata, ale piwami chętnie się w celu posmkowania i oceny wymienię). Ogólnie moje podejście do warzenia to parafrazując klasyka : widzę, że szanowny pan w d..ie BJCP ma wdupiemamajak. Lubię te bomby chmielowe zza oceanów i tradycyjne brytole (nawet te nie chmielone mocno).Do belgów i pszenic widocznie nie dorosłem. Się rozpisałem się. Pozdrawiam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
alik15 0 Posted February 9, 2014 Witam wszystkich użytkowników forum.Warzę piwo od kwietnia ubiegłego roku.Mam na imię Mirek i mam na koncie 16 warek; wszystkie z zacieraniem (chłopaki z tąd się nie pie...szczą).Dużo informacji wyniosłem z forum piwo.org jako anonimowy "czytaciel" za co chciałbym podziękować Szanownym Kolegom Piwowarom.Dzięki Waszemu doświadczeniu i infomacjom uzyskanym na tym forum mogę tworzyć własne (lepsze, lub gorsze, ale własne) receptury na pyszne piwo (właściwie tylko 3 z moich piw uznałem za dobre-reszta taka sobie; ale wybredny jestem). Warzę tylko "górniaki" bo na dolną nie mam warunków.Mieszkam w podbiałostockiej wsi Kleosin (niestety w bloku).Pozdrawiam przy tej sposobności podlaskich piwowarów (nie chodzę na spotkania wieloosobowe bom socjopata, ale piwami chętnie się w celu posmkowania i oceny wymienię). Ogólnie moje podejście do warzenia to parafrazując klasyka : widzę, że szanowny pan w d..ie BJCP ma wdupiemamajak. Lubię te bomby chmielowe zza oceanów i tradycyjne brytole (nawet te nie chmielone mocno).Do belgów i pszenic widocznie nie dorosłem. Się rozpisałem się. Pozdrawiam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
alik15 0 Posted February 9, 2014 E tam myślę że jak się dobrze rozejżysz w okoł to znajdziesz miejsce poniżej 20 st C jak by było 15st to już prawie dobrze. Myślę że warto spróbować. Pozdrawiam Podlasiaka. Quote Share this post Link to post Share on other sites