Skocz do zawartości

Laktoza


awakening

Rekomendowane odpowiedzi

Ale jaki masz cel w tym aby dodać laktozę ? dla cukrów ? jeśli tak to czy nie lepiej odpowiednio zacierać lub użyć drożdży które nie słyną z żarłoczności? Wydaje mi się ze możesz zrobić sobie przez laktozę takiego DMS-owego pilsa lub pale ale , ale czy o to chodzi? raczej nie.Ale próbuj może powstanie nowy styl przecież o to w tym wszystkim chodzi żeby się dobrze bawić.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale jaki masz cel w tym aby dodać laktozę ? dla cukrów ? jeśli tak to czy nie lepiej odpowiednio zacierać lub użyć drożdży które nie słyną z żarłoczności? Wydaje mi się ze możesz zrobić sobie przez laktozę takiego DMS-owego pilsa lub pale ale , ale czy o to chodzi? raczej nie.Ale próbuj może powstanie nowy styl przecież o to w tym wszystkim chodzi żeby się dobrze bawić.

 

Taki sam jak w przypadku Milk Stouta, dla słodkości, słodycz słodowa to jednak nie to samo :)

 

Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś dodał laktozy do jednej warki IPA i to sprawdził :). Jak dla mnie połączenie niezbyt udane, ale niektórzy piją herbatę z mlekiem, więc może taka kombinacja też komuś podejdzie.

 

Raczej myślałem o czymś w stylu saisona np.: pilzneński, pszeniczny, karmelowy, miód, laktoza i drożdże dedykowane do pszenicy (dla smaku bananów i goździków).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.