Skocz do zawartości

Witajcie!


osovsky

Rekomendowane odpowiedzi

Mam na imię Oskar i mieszkam we Wrocławiu, podobno stolicy piwowarstwa domowego. Poczyniłem dziś pierwszy krok w karierze bro-amatora - dolniak z brewkitu już czeka w piwnicznym zaciszu, aż drożdże wezmą się do roboty :) Jeśli wyjdzie, następny będzie górniak ze słodu. Piwo.org bardzo mi się podoba, dużo wiedzy już stąd wyniosłem i pewnie jeszcze wyniosę.

Pozdrawiam wszystkich hobbystów/pasjonatów piwowarstwa :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj.

 

Jedna rzecz mi się w Twoim przedstawieniu nie podoba.

 

Chodzi o

 

Jeśli wyjdzie, następny będzie górniak ze słodu.

 

Nawet jak nie wyjdzie to trzeba próbować dalej! Poza tym smak zwykłego brewkita (niedopicowanego ekstraktem słodowym, dodatkowym chmielem na aromat itp.) nie może równać się do poprawnie zrobionego zwykłego piwa zacieranego!

 

Zacieraj tak czy siak. Tylko uważaj, jak wpadniesz w to hobby to wyjść baaardzo ciężko.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.