Jump to content

Witajcie!


osovsky
 Share

Recommended Posts

Mam na imię Oskar i mieszkam we Wrocławiu, podobno stolicy piwowarstwa domowego. Poczyniłem dziś pierwszy krok w karierze bro-amatora - dolniak z brewkitu już czeka w piwnicznym zaciszu, aż drożdże wezmą się do roboty :) Jeśli wyjdzie, następny będzie górniak ze słodu. Piwo.org bardzo mi się podoba, dużo wiedzy już stąd wyniosłem i pewnie jeszcze wyniosę.

Pozdrawiam wszystkich hobbystów/pasjonatów piwowarstwa :)

Link to comment
Share on other sites

Witaj.

 

Jedna rzecz mi się w Twoim przedstawieniu nie podoba.

 

Chodzi o

 

Jeśli wyjdzie, następny będzie górniak ze słodu.

 

Nawet jak nie wyjdzie to trzeba próbować dalej! Poza tym smak zwykłego brewkita (niedopicowanego ekstraktem słodowym, dodatkowym chmielem na aromat itp.) nie może równać się do poprawnie zrobionego zwykłego piwa zacieranego!

 

Zacieraj tak czy siak. Tylko uważaj, jak wpadniesz w to hobby to wyjść baaardzo ciężko.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.