Jump to content

Woda do lagera


ontario_ab
 Share

Recommended Posts

Chciałbym zrobić lagera (pils bohemski i lager wiedeński) najlepiej jak się da, poczynając od drożdży żywych, poprzez chmiel Saaz, dekokcję, starter itp. Wg. wiki istotna jest jednak woda i zasugerowano destylowaną. Czy zamiast tego można użyć 100% wody z takiego filtra ?

Link to comment
Share on other sites

Najważniejsze w całej tej zabawie jest zbadanie pH, robimy to po ok 15 min od wsypania słodów i sprawdzamy w temp pokojowej paskami do pH.

Powinna mieć 5,4-5,8. Rożnicę korygujemy kwasem mlekowym.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.