Skocz do zawartości

Gozdawa drożdże dolnej fermentacji GLW35


RapTom

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem tego Koźlaka z Gozdawy do przetestowania zarówno jego jak i tych drożdży. Brzeczkę schładzałem na mrozie, bo był, :D a potem do piwnicy, gdzie miał temperaturę około 13-15 stopni. W 9 dni zjechał do 5 blg i potem trafił na cichą. Z tego co mi znajomy zalecał, robiłem na 15 litrów a nie więcej. Dwie buteleczki są depozycie, można się przekonać czy wyszło i jak. Moim zdaniem, wszystko ok i pod względem ceny jak i wydajności oba produkty czyli Koźlaka i drożdże mogę z czystym sumieniem polecić.

Edytowane przez Bogi
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...

Jak z flokuacją tych drożdży?

Czy dają zbitą całość jak np S-04?

może komuś się przyda, zrobiłem koźlaka i fermentowałem w 17 st. Piwo wyszło super. Tylko trzeba poczekać minimum 2 mce, drożdże pięknie układają się na dnie i nie wykazują ochoty na bełtanie. Ja nie wyczułem żadnych estrowych smaków mimo dość wysokiej temperatury fermentacj.i

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.