Skocz do zawartości

Carob syrup - syrop z chleba świętojańskiego


moon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

Kupiłem 0,5 litra syropu z chleba świętojańskiego i zastanawiam się czy nie dodać do jakiegoś stouta? Ktoś ma jakieś doświadczenie?

Cóś takiego jak to:

http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?user_id=5112&partner_id=&code=

 

Pozdr.

Michal

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W Lidlu był kiedyś syrop z buraków cukrowych. Do kawy używam. Kilka dni temu wpakowałem cały słoik do 'odpadów' z wysłodzin nibyRISA po mojemu. Ok 10litrów 14blg było plus słoik, bulgota, pachnie ale co tam jest w środku nie mam pojęcia. Dopiero za jakiś czas się przekonam. Możesz poczekać na okazję do użycia.

Edytowane przez GB...
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja używałam, z bardzo dobrym efektem. Zrobiłam mocne piwo świąteczne z dodatkiem melasy (link tu), jeszcze powinno trochę poleżakować, ale melasa dała fajny aromat wędzonych śliwek, lekko dymny, bardzo charakterystyczny. Mi pasuje i pewnie spróbuję kiedyś coś jeszcze z melasą popełnić :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.