Jump to content

Carob syrup - syrop z chleba świętojańskiego


moon
 Share

Recommended Posts

W Lidlu był kiedyś syrop z buraków cukrowych. Do kawy używam. Kilka dni temu wpakowałem cały słoik do 'odpadów' z wysłodzin nibyRISA po mojemu. Ok 10litrów 14blg było plus słoik, bulgota, pachnie ale co tam jest w środku nie mam pojęcia. Dopiero za jakiś czas się przekonam. Możesz poczekać na okazję do użycia.

Edited by GB...
Link to comment
Share on other sites

post-2947-0-79559300-1389293430_thumb.jpegChleb świętojański- ładna nazwa, ale wygląd.. :ble:. Nie wiedziałem w ogóle co to takiego, poszukałem i ani trochę wygląd strąków nie pasuje mi do nazwy :P
Link to comment
Share on other sites

Ja używałam, z bardzo dobrym efektem. Zrobiłam mocne piwo świąteczne z dodatkiem melasy (link tu), jeszcze powinno trochę poleżakować, ale melasa dała fajny aromat wędzonych śliwek, lekko dymny, bardzo charakterystyczny. Mi pasuje i pewnie spróbuję kiedyś coś jeszcze z melasą popełnić :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.