Skocz do zawartości
anteks

Pils I miejce w konkursia na Słowacji

Rekomendowane odpowiedzi

warka 121 pils warzona 02.02.09

skład

-pilzneński 6000g

-carahell 300g

-marynka szyszka 40g

-lubelski szyszka 70g

 

zacieranie

 

55°C wsypane słody

część zacieru do dekocji 62°C 15 min

--72°C 15 min

--gotowanie 15 min

wlanie do zacieru głównego 62°C

--część do dekocji 72°C - 15min

--gotowanie 15 min

dodanie do zacieru głównego 72°C -30 min

 

gotowanie90 min

na początku 40g marynka

45 min -30g lubelski szyszka

w studzeniu 40g lubelski szyszka

wyszło 41l 12 blg zadane 2206

zabutelkowana 05.03.09 z dodatkiem cukru 5,5g/l

blg końcowe 5

__________________

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×