Skocz do zawartości

Ile dać mchu irlandzkiego


ontario_ab

Rekomendowane odpowiedzi

ja już nie dam mchu irlandzkiego, zbija białko ktore osadza sie na dnie nad osadem chmielin po warzeniu. Nie jest ten osad tak zbity co utrudnia oddzielenie brzeczki od tego osadu białkowego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

własnie to po whirpoolu... najpier ładnie w postaci stożka mialem zbity osad chmielin a na nim osad białkowy który raczej nie był zbity, gdzieś czytałem ze białko tak się osadza... przez ten osad utraciłem ok 3-4 L klarownej brzeczki.

Edytowane przez Carno
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.