Jump to content

Nowy z Rzeszowa


RapTom
 Share

Recommended Posts

Witam Wszystkich.

 

Dopiero zaczynam przygodę.

Pierwsza warka zlana na cichą - oczywiście jak każdy początkujący z "puszki" smile.gif

Będzie to Traditional Draught Coopers'a + słód jasny Gozdawa 1,7kg

Na razie po burzliwej z 12.5 zeszło do 3.0 i poczekam tydzień z butelkowaniem.

Mam już szkło, kapsle twarde i kapslownicę stołową Grifo.

Jeden tylko dylemat ile glukozy do nagazowania ? Na razie planuję 140-150g na 22L

Link to comment
Share on other sites

Witaj w klubie... rzeszowskie w siłę rośnie... :okey:

 

Wszystko zależy do ilu Ci zejdzie na końcu. 150g na 22l jak dla mnie ciut za dużo. Ja daję do 150g glukozy na 25l przy głębokim od fermentowaniu.

Link to comment
Share on other sites

Dzięki za pomoc, kalkulator już wcześcniej obczaiłem i wychodzi mi 145g glukozy przy nasyceniu 2,5 CO2 i 22L piwa w temperaturze 20C

Piwo było 8 dni na burzliwej. Teraz planuję 10 dni na cichej. Mam nadzieję że nie narobię "granatów"

A tak z innej beczki, uwielbiam piwo marcowe. Czy wie ktoś jaki brewkit jest najbardziej zbliżony ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.