Rafał Pałka 14 Posted December 24, 2013 Potrzebuję sprawdzoną recepturę na Stout Owsiany. Coś o możliwie prostym zasypie. Piwu ma być bliżej do Dry niż Sweet. Czy koledzy mają w notatkach coś godnego uwagi? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Koniu. 1 Posted December 24, 2013 (edited) Moja receptura: Pale Ale 3,5 kg S. Monach II 1 kg Płatki Owsiane 0,6 kg Jęczmień palony 0,35 kg Czekoladowy ciemny 0,2 kg S. Karmel 300 0,2 kg Marynka 40 g Drożdże - Danstar Nottingham Zacieranie: 70' - 67stC wygrzew Chmielenie Marynka 40 g 60' Fermentacja: 7 dni - 18stC - burzliwa 14 dni - 17stC - cicha Piwo wyszło b. dobre P.S. Słody ciemne/palone od początku zacierania Edited December 24, 2013 by Koniu. Quote Share this post Link to post Share on other sites