Jump to content
Jejski

Lubelski Selekt

Recommended Posts

Kraj pochodzenia: Polska

Odmiana: aromatyczna

Średnia zawartość alfakwasów: 10%

Krótki opis:

Nowa odmiana z sezonu 2013 ze spółki Powiśle.

--------------------------------------------------------------

Jak na razie nic mi o nim więcej nie wiadomo. Chętnie uzupełnię opis, jak będzie więcej konkretów.

Jakoś nie logiczne dla mnie jest że to ma 10%Ak, a jest odmianą aromatyczną. Wieść gminna niesie że wielu piwowarów domowych ma go na składzie i czekam na recenzje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To ja też poczekam aż ktoś sie odważy i uwarzy :)

W planach mam pilsa potrójnie chmielonego tak na 35-40IBU, może 1000g styknie...

Share this post


Link to post
Share on other sites

To jest podobno zwykły Lubelski, tylko partia o wyższej zawartości alfa kwasów.

 

Skąd takie wieści? Też oberwę nim, więc w styczniu coś pewnie z niego powstanie zobaczymy czy się różni od Lubelskiego zwykłego.

Share this post


Link to post
Share on other sites

W wyglądzie i zapachu jest bardzo bardzo podobny do zwykłego lubelskiego z tej partii. Co mnie zastanawia to jego kolor, jakiś taki w brąz wpadający,

Share this post


Link to post
Share on other sites
W wyglądzie i zapachu jest bardzo bardzo podobny do zwykłego lubelskiego z tej partii. Co mnie zastanawia to jego kolor, jakiś taki w brąz wpadający,

Sybilla o wiele bardziej "zielona", ale tak było i w ubiegłym roku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.