Jejski 323 1 Items Posted December 18, 2013 Kraj pochodzenia: Polska Odmiana: aromatyczna Średnia zawartość alfakwasów: 10% Krótki opis: Nowa odmiana z sezonu 2013 ze spółki Powiśle. -------------------------------------------------------------- Jak na razie nic mi o nim więcej nie wiadomo. Chętnie uzupełnię opis, jak będzie więcej konkretów. Jakoś nie logiczne dla mnie jest że to ma 10%Ak, a jest odmianą aromatyczną. Wieść gminna niesie że wielu piwowarów domowych ma go na składzie i czekam na recenzje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fidel 151 1 Items Posted December 19, 2013 4,5% ma nie 10. Przynajmniej ten mój. Ale jeszcze nie testowałem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
leszcz007 242 1 Items Posted December 19, 2013 u mnie też jest 4,5%aa Wieść gminna niesie że wielu piwowarów domowych ma go na składzie się wieści szybko rozchodzą Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wesoly 46 1 Items Posted December 19, 2013 To ja też poczekam aż ktoś sie odważy i uwarzy W planach mam pilsa potrójnie chmielonego tak na 35-40IBU, może 1000g styknie... Quote Share this post Link to post Share on other sites
zgoda 412 1 Items Posted December 19, 2013 To jest podobno zwykły Lubelski, tylko partia o wyższej zawartości alfa kwasów. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Undeath 1196 1 Items Posted December 19, 2013 To jest podobno zwykły Lubelski, tylko partia o wyższej zawartości alfa kwasów. Skąd takie wieści? Też oberwę nim, więc w styczniu coś pewnie z niego powstanie zobaczymy czy się różni od Lubelskiego zwykłego. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marcrac 6 Posted December 19, 2013 Kto ma wiedzieć, ten wie... Quote Share this post Link to post Share on other sites
andy 68 1 Items Posted December 19, 2013 W wyglądzie i zapachu jest bardzo bardzo podobny do zwykłego lubelskiego z tej partii. Co mnie zastanawia to jego kolor, jakiś taki w brąz wpadający, Quote Share this post Link to post Share on other sites
bambo-5 6 Posted December 19, 2013 W okresie świąteczno-sylwestrowym planuje go użyć do pilsa:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
zgoda 412 1 Items Posted December 19, 2013 W wyglądzie i zapachu jest bardzo bardzo podobny do zwykłego lubelskiego z tej partii. Co mnie zastanawia to jego kolor, jakiś taki w brąz wpadający, Sybilla o wiele bardziej "zielona", ale tak było i w ubiegłym roku. Quote Share this post Link to post Share on other sites