Browariat 19 Posted December 17, 2013 Piwny depozyt w Poznaniu - ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
sebek 37 Posted December 17, 2013 Z tego co wiem to nie ma. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vami 30 Posted January 12, 2014 Zawsze możesz zrobić Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztoń 16 Posted January 12, 2014 Gdyby był ktoś chętny z Poznania, aby otworzyć skład piwny, to było by fajnie. Na dzień dzisiejszy, mógłbym podrzucić saisona i jakąś pszenicę, a lagery za dwa miesiące. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sebek 37 Posted January 12, 2014 Mogę spytać w Setce czy by poszli na takie coś. Ilu byłoby chętnych? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zasada 517 2 Items Posted January 12, 2014 (edited) Mogę spytać w Setce czy by poszli na takie coś. Ilu byłoby chętnych? Pytaj, pytaj. Bocka, weizenbocka, bittera i APA na start bym znalazł. Edited January 12, 2014 by zasada Quote Share this post Link to post Share on other sites
sztyft 8 Posted January 12, 2014 Z Setką jest o tyle problem że otwierają późno. W Centrali Piwnej jest trochę mało miejsca. Może w Ambasadzie na Krakowskiej lub Woźnej. Można tez spróbować w Piwa Świata na Głogowskiej. Na Głogowskiej jest chyba też najmniejszy problem z zaparkowaniem Quote Share this post Link to post Share on other sites
Browariat 19 Posted January 12, 2014 No już widzę że byłoby z 6 chętnych :-) z mojej strony wszedłby na dziś Bohemian Lager i Pine Ale Quote Share this post Link to post Share on other sites
Browariat 19 Posted January 12, 2014 Przy okazji koledzy poznaniacy przyłączcie się do http://www.piwo.org/topic/12312-wymiana-drozdzy-piwowarskich-serwis-internetowy/ :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
sebek 37 Posted January 12, 2014 Z Setką jest o tyle problem że otwierają późno. W Centrali Piwnej jest trochę mało miejsca. Może w Ambasadzie na Krakowskiej lub Woźnej. Można tez spróbować w Piwa Świata na Głogowskiej. Na Głogowskiej jest chyba też najmniejszy problem z zaparkowaniem Setka od 15:00 otwarta. Na Głogowską z roboty miałbym blisko popytaj jak możesz. Ja dziś będę w Setce to się dowiem jak oni to widzą. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sebek 37 Posted January 12, 2014 Rozmawiałem z Alicją z Setki. Jej pomysł się bardzo podoba, ale musi pogadać jeszcze z resztą. Duży plus Setki jest taki, że pracuję tam 3 sędziów PSPD. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztoń 16 Posted January 22, 2014 Koledzy Poznańczycy.... Coś z depozytem się wyklarowało? W tej chwili ostał mi się ino hefe-weizen, butelkowany w Sylwestra, Wg mnie pięknie ułożony, chętnie bym się nim podzielił, jak też poznał opinie innych o tym piwie. Za miesiąc będzie pils niemiecki warzony na początku października. P.s. Wiem, wiem, nie pisze się ino, ino tylko. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sebek 37 Posted January 23, 2014 Koledzy Poznańczycy.... Coś z depozytem się wyklarowało? W tej chwili ostał mi się ino hefe-weizen, butelkowany w Sylwestra, Wg mnie pięknie ułożony, chętnie bym się nim podzielił, jak też poznał opinie innych o tym piwie. Za miesiąc będzie pils niemiecki warzony na początku października. P.s. Wiem, wiem, nie pisze się ino, ino tylko. Setka coś szykuje, ale dawno nie byłem więc nie wiem jak sprawy stoją. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vami 30 Posted January 28, 2014 Ja też bym dołączył oczywiście. Ekstremalnie nachmielone imperial brown ale albo orkiszowy hefeweizen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sebek 37 Posted January 28, 2014 No i ja oczywiście też bym coś znalazł. Narazie ze strony Setki cisza. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bambo-5 6 Posted January 28, 2014 Jeśli przyjelibyście kilka piw ze szczecina to chętnie się dorzuce, bo dość często bywam w poznaniu Quote Share this post Link to post Share on other sites
sebek 37 Posted January 28, 2014 Jak się otworzy to nie widzę problemu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Browariat 19 Posted January 28, 2014 Ale będzie towaru w tym naszym depozycie, wszyscy poczochramy sobie berety! :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
bambo-5 6 Posted January 29, 2014 Ale ktoś coś działa w kierunku otwarcia gdziekolwiek? Quote Share this post Link to post Share on other sites
sebek 37 Posted January 29, 2014 Ale ktoś coś działa w kierunku otwarcia gdziekolwiek? Tak, Pub Setka coś organizuje, ale na czym stanęło to nie wiem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
aniolhc 0 Posted January 29, 2014 Na jakiej zasadzie działają Piwne Depozyty? Quote Share this post Link to post Share on other sites
selerfeler 1 Posted January 29, 2014 Na jakiej zasadzie działają Piwne Depozyty? Z tego co wiem to taki Bookcrossing ale z piwem. Swoje uwarzone piwo zostawiasz w tajnym, znanym każdemu miejscu. Możesz w zamian za to wziąć jakieś piwo, które już ktoś tam pozostawił. Poprostu wymiana własnych poczynań z inymi piwowarami. Tu przykład z Krakowa http://www.piwo.org/...kow-ul-luzycka/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
zasada 517 2 Items Posted February 17, 2014 I jak tam? Dzisiaj powstała grupa FB "Setkowe warzenie", gdzie poza innymi sprawami, pojawił się temat depozytu. Według tego co padło - trwa rozmyślanie, co i jak zrobić, żeby działało z sensem. Zapraszam do tej grupy, dzisiejsza dynamika wzbudza optymizm Quote Share this post Link to post Share on other sites
Browariat 19 Posted February 17, 2014 Jako nie użytkownik FBuka będę wdzięczny za info tutaj jak coś się wyklaruje, dziękuje. Quote Share this post Link to post Share on other sites