Mariusz_74 0 Posted December 12, 2013 Witam mam pytanie dotyczące sztucznego gazowania (puki piwo nie dojrzeje, a mam straszną ochotę wypróbować kegerator ) pomyślałem o napoju gazowanym rozrobić sok albo koncentrat do soda stream z wodą w kegu Corneliusa podpiąć gaz 2 bary przez 2 dni i cieszyć się napojem z kegeratora - wyjdzie to coś z tego będzie ? może ktoś ma jakieś propozycje co do gazowania ile dni ile barów ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ray 74 Posted December 12, 2013 (edited) Wyjdzie. Możesz dać 3 bary i musisz dobrze schłodzić kega. Edited December 12, 2013 by Ray Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz_74 0 Posted December 12, 2013 dzieki a ile dni ? i czy trzeba potrząsać kegiem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
andrzej.b 10 Posted December 12, 2013 Tak robiłem wodę sodową. 3 bary obracanie kegiem i do lodówki (kegeratora) i na drugi dzień to samo. Woda gazowana super wyszła. Też miałem zamiar z sokami do soda stream, ale nie było coli na hurtowni więc to olałem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz_74 0 Posted December 15, 2013 Dzięki a przez ile dni ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
andrzej.b 10 Posted December 17, 2013 2 dni. Nabijasz 3 bary obracasz, zamykasz zawór drugi dzień to samo i po jutrze pijesz Quote Share this post Link to post Share on other sites
prusak 13 1 Items Posted December 31, 2013 Witam mam pytanie dotyczące sztucznego gazowania (puki piwo nie dojrzeje, a mam straszną ochotę wypróbować kegerator ) pomyślałem o napoju gazowanym rozrobić sok albo koncentrat do soda stream z wodą w kegu Corneliusa podpiąć gaz 2 bary przez 2 dni i cieszyć się napojem z kegeratora - wyjdzie to coś z tego będzie ? może ktoś ma jakieś propozycje co do gazowania ile dni ile barów ? W Twoim wieku (stażu) nie powinieneś mieć kegeratora...Zazdrość przemawia Quote Share this post Link to post Share on other sites