Skocz do zawartości

Pozdrowienia z Sopotu


jimmy_jb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Niedawno zacząłem przygodę z warzeniem piwa. Na razie na dziesięć warek połowę zaliczam do udanych. Krótki przegląd: ciemne ale, stout owsiany, dwa pilsy, dwa ciemne lagery, pszeniczne, "czerwony (miedziany raczej;) lager", koźlak i mały eksperyment.

Browar nazywa się Mona na cześć narzeczonej a ja jestem z Pruszcza Gdańskiego a w Sopocie tylko mieszkam bo stąd bliżej do pracy. Piwo dolnej fermentacji powstaje przy użyciu lodówki, w której odbywa się fermentacja (po prostu wstawiam do niej wiaderko z brzeczką).

 

Zdrowia i sukcesów życzę

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.