Phil 1 Posted November 17, 2013 Witam, dzisiaj zabrałem się za warzenie pszeniczniaka, nie jest to pierwsza moja warka lecz niestety zaraz po dodaniu słodu do tmp 50 termometr uległ uszkodzeniu. Byłem zmuszony wyruszyć na poszukiwanie nowego czego efektem jest 3 godzinne leżenie zacieru w ciepłej wodzie. Czy taka przerwa ma jakiś wpływ i lepiej wylać zrobić od nowa czy mogę kontynuować zacieranie bez strachu ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Qxa 57 1 Items Posted November 17, 2013 Zacieraj. Miałeś wysłużoną przerwę ferulikową. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz B 12 Posted November 17, 2013 Takie to jest warzenie w niedziele zawsze sie cos popsuje hehe 1 bart3q reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
stachu68 17 1 Items Posted November 17, 2013 3 godziny szukać termometru? Chyba żart, w takim dużym mieście? Quote Share this post Link to post Share on other sites
cyjarz 6 Posted November 17, 2013 Z chęcią bym pożyczył......... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gawon 147 Posted November 17, 2013 eee ja 90% warzeń mam w niedzielę ,takie rzeczy w miarę tanie jak areometr czy termometr dobrze mieć podwójnie ,ja mam w zapasie zwykły termometr z takim czerwonym płynem w środku i chyba jest najdokładniejszy Quote Share this post Link to post Share on other sites
mamdobreklapki 6 Posted November 18, 2013 Nic się nie bój. Będzie dużo goździków Ewentualnie trochę bardziej kwaskowate. Daj tutaj znać jak wyszło koniecznie Quote Share this post Link to post Share on other sites