zbylon 2 Posted November 17, 2013 Pilnie potrzebuję chmielu. Kumpel miał dostarczyć na dzisiejsze warzenie, ale okazało się, że przywiózł za mało. Mogę odstąpić słody - belgijski pale ale i gdański pilzneński. Potrzeba jest pilna!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
panta_rei 48 1 Items Posted November 17, 2013 Niestety chmielem Cię nie poratuję, bo mam raczej małe ilości jakichś resztek, ale mam pytanie. Gdański pilzneński kupujesz w Gdańsku? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zbylon 2 Posted November 17, 2013 (edited) Niestety chmielem Cię nie poratuję, bo mam raczej małe ilości jakichś resztek, ale mam pytanie. Gdański pilzneński kupujesz w Gdańsku? Tak - w byłym Baltic Malt. Nie pamiętam jak ta firma się teraz nazywa, ale mieści się na Przeróbce. Podobno mają też słód pszeniczny. Ile to są małe ilości chmielu?? Potrzebuję dosłownie z 50-75g Edited November 17, 2013 by zbylon Quote Share this post Link to post Share on other sites
Billy the Kid 10 Posted November 17, 2013 O jaki chmiel konkretnie chodzi? Jakie ilości? Mam: Cascade Hallertau Spalt Selekt Hallertau Harsbruecken Brewers Gold Ewentualny odbiór w Gdyni Quote Share this post Link to post Share on other sites
zbylon 2 Posted November 17, 2013 O jaki chmiel konkretnie chodzi? Jakie ilości? Mam: Cascade Hallertau Spalt Selekt Hallertau Harsbruecken Brewers Gold Ewentualny odbiór w Gdyni Jakikolwiek w tej chwili Gdzie miałbym podjechać ?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
panta_rei 48 1 Items Posted November 17, 2013 Tak - w byłym Baltic Malt. Nie pamiętam jak ta firma się teraz nazywa, ale mieści się na Przeróbce. Podobno mają też słód pszeniczny. Ile to są małe ilości chmielu?? Potrzebuję dosłownie z 50-75g Na Promowej 1? Kiedyś tam szukałem, ale nie wpadłem na genialny pomysł, że to może być na terenie zakładu, znaczy za bramą. Zapomniałem, że właśnie tam jest sama słodownia ;-) Sprawa chmieli się widzę rozwiązała, bo do mnie to bardzo daleko było i szału z chmielem nie było, Marynka, Lubelski, Willamatte, Galaxy po 20-30g Quote Share this post Link to post Share on other sites
stachu68 17 1 Items Posted November 17, 2013 chmiel aktualny? mam różny, raczej nie amerykański Quote Share this post Link to post Share on other sites