Skocz do zawartości

Danstar Windsor


Rekomendowane odpowiedzi

  • 3 lata później...

Oto zdjęcie fermentora 44h po zadaniu drożdży. 

Warka to 15l Bittera BLG=11.2 fermentacja ciśnieniowa w temp. otoczenia 21.5C i przy 0.8bar

Drożdże zaczęły prace 4h po wsypaniu na pianę, skończyły fermentację burzliwą po 36h

W tej chwili widać, jak piwo się klaruje (temp otoczenia 21.5C), a klaruje się dość zdecydowanie, więc nie tak źle z ich flokuacją 

 

20231021_192049[1].jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.