Jump to content

Gozdawa - drożdże, ekstrakty słodowe


Merowing
 Share

Recommended Posts

Tak się zastanawiam, czy Gozdawa na rynku brewkitów ma szansę stać się takim polskim Coopersem?

Czy ktoś miał już okazję robić coś Gozdawy? Oferta wydaje się być dość szeroka i bogata, że tak powiem.

 

Nie wiem, czy to nie jakaś kryptoreklama, jeśli tak to admin usunie, tutaj znalazłem sporo informacji http://www.gozdawa.org ale chciałbym zasięgnąć opinii kogoś kto już cokolwiek robił z ich produktami.

Link to comment
Share on other sites

Ostatnio z ciekawości zakupiłem pszeniczne z Gozdawy. Będę robił za jakieś 2 tygodnie i dam znać co do efektów.

 

Co do samej firmy to oferta faktycznie szeroka i coraz bardziej dostępna. Mam nadzieje, że będzie tak jak napisałeś i stanie się polskim Coopersem. Trzeba kibicować polskim produktom i wspierać rodzime firmy.

Edited by wizi
Link to comment
Share on other sites

Na 3ci i najprawdopodobniej ostatni brewkit też przymierzam się na coś z Gozdawy ;) może weizenbock :) pożyjemy zobaczymy. Decyzję podejmę po posmakowaniu swojego drugiego wyrobu :)

 

Pozdrawiam !

 

PS:

W przyszłym tygodniu będę już miał gara 50l :) emaliowanego.

Edited by Cezary Daniluk
Link to comment
Share on other sites

Witam

moja rejestracja i post nie mają nic wspólnego z autoreklamą i kryptoreklamą

Dziękuję za ciepłe słowa.Wiem, że będą też gorzkie.

Kolego Wizi piwo pszeniczne serii Piwosz niestety zwz ekonomicznych ma w zestawie drożdże Ale, a nie dedykowane pszeniczne.

Jestem ciekaw Twojej opinii. Jeśli nie będzie wystarczająco dobre.Zmienimy drożdże na dedykowane.

Chętnie też przeczytam opinie o innych naszych wyrobach, gdyż cechuje nas pokora i chęć doskonalenia produktu.

Pozdrawiam Maciek

Link to comment
Share on other sites

Kolego Wizi piwo pszeniczne serii Piwosz niestety zwz ekonomicznych ma w zestawie drożdże Ale, a nie dedykowane pszeniczne.

Myślę, że względy ekonomiczne nie są tu najważniejsze, a jakość produktu (z tego też względu nikt tu nie poleci np. dodawania cukru do brewkita) i trzeba tak czy inaczej te drożdże zmienić. Może być więcej szkody niż pożytku, jak jakiś początkujący piwowar zrobi sobie piwo pszeniczne, które do pszeniczniaka ma daleko.

Link to comment
Share on other sites

Kolego,my tak chcieliśmy zrobić natomiast "rynek"wymusza najniższą cenę, różnica jest około 1.5zł netto

Z drugiej strony nikt z producentów brewkitów nie doklada dedykowanych drożdży pszenicznych

Link to comment
Share on other sites

Proponuje też zapytanie do administratora forum o umożliwienie założenia tematu taki jak Słodownia Strzegom o swoich słodach, aby usłyszeć opinie o swoich produktach, a także podawanie w nim ewentualne informacji o promocjach nowościach itp. Tak żeby użytkownicy byli na bieżąco w sprawach waszych produktów. Dodatkowo proponuje dodanie się do katalogu firm, ale to proszę wszystko zgłosić do Tomka - Elroya w celu uniknięcia nieporozumień ;)

Edited by Undeath
Link to comment
Share on other sites

Z drugiej strony nikt z producentów brewkitów nie doklada dedykowanych drożdży pszenicznych

 

 

 

 

w takim razie macie się czym wyróżnić na rynku i powinniście to wyraźnie zaznaczyć w opisach puszek

Link to comment
Share on other sites

Z drugiej strony nikt z producentów brewkitów nie doklada dedykowanych drożdży pszenicznych

Może to właśnie wyróżniłoby Was spośród reszty. Ba nawet na pewno byłby to duży plus.

Link to comment
Share on other sites

Tak, proszę założyć swój wątek w tym dziale

http://www.piwo.org/...warow-domowych/ - Napiszcie co nieco o firmie, jakie macie produkty itp. Uważam, że należy naszych lokalnych producentów wspierać :okey:

Zapraszam też do dodania wizytówki firmy http://www.piwo.org/firmy/

Link to comment
Share on other sites

Witam

moja rejestracja i post nie mają nic wspólnego z autoreklamą i kryptoreklamą

Dziękuję za ciepłe słowa.Wiem, że będą też gorzkie.

Kolego Wizi piwo pszeniczne serii Piwosz niestety zwz ekonomicznych ma w zestawie drożdże Ale, a nie dedykowane pszeniczne.

Jestem ciekaw Twojej opinii. Jeśli nie będzie wystarczająco dobre.Zmienimy drożdże na dedykowane.

Chętnie też przeczytam opinie o innych naszych wyrobach, gdyż cechuje nas pokora i chęć doskonalenia produktu.

Pozdrawiam Maciek

 

Gdzie w W-wie dostać można Wasz weizenbock w dobrej cenie ? od ręki, nie płacąc za przesyłkę ?

Link to comment
Share on other sites

Koledzy

od 06.11.2013 Piwo Pszenica,serii Piwosz,będzie miało dedykowane drożdże pszeniczne,bez podnoszenia ceny.Niestety jakieś ilości zestawów zostały sprzedane i są też u dystrybutorów.

Administratorowi dziękuję za ciepłe przyjęcie.Założymy wątek i opiszemy nasze pasje i zamierzenia w ciągu najbliższych godzin.

Link to comment
Share on other sites

od 06.11.2013 Piwo Pszenica,serii Piwosz,będzie miało dedykowane drożdże pszeniczne,bez podnoszenia ceny

- brawo! I już jest pozytywny impuls do zakupów i jakże duża siła oddziaływania forum.

Sam mam ochotę wypróbować rodzimego produktu, obecnie czekam tylko na wolne moce przerobowe i zastanawiam się co wybrać :)

Jestem ciekawy jak wypadnie porównanie choćby Gozdawa Pale Ale lub American Gold Ale vs Real Ale Coopersa.

Link to comment
Share on other sites

Jestem ciekawy jak wypadnie porównanie choćby Gozdawa Pale Ale lub American Gold Ale vs Real Ale Coopersa.

Nie dowiesz się, póki nie spróbujesz :). Również uważam, że rodzimy firmy należy wspierać, więc pewnie też coś kupię na testy.

 

Czy ekstrakty niechmielone także pojawią się w asortymencie?

Link to comment
Share on other sites

Ale jak miło z producentem mieć kontakt, "pogadać" na forumie ;-) Osobiście nigdy nie robiłem z ekstraktów/ puszek, ale nigdy nie można mówić nigdy, więc za takie wejście to już macie plusa i w przyszłości może i klienta!

Link to comment
Share on other sites

Ale to chyba jakiś żart albo pomyłka?

 

Piwo w stylu Lager, najpopularniejsze piwo w naszym regionie Europy.

Piękny złocisty kolor zbalansowana goryczka.

Jako jedyni dodajemy drożdże dolnej fermentacji dedykowane dla browarników domowych. Prosimy nie obawiać się dolnej fermentacji, gdyż brzeczkę należy tylko delikatnie schłodzić po 48 godzinach, wstawiając do chłodniejszego pomieszczenia lub wystawiając na noc na balkon. Wystarczy temperatura poniżej 19 stopni. Do refermentacji lepiej stosować glukozę. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.

Edited by jake
Link to comment
Share on other sites

Ale to chyba jakiś żart albo pomyłka?

 

Piwo w stylu Lager, najpopularniejsze piwo w naszym regionie Europy.

Piękny złocisty kolor zbalansowana goryczka.

Jako jedyni dodajemy drożdże dolnej fermentacji dedykowane dla browarników domowych. Prosimy nie obawiać się dolnej fermentacji, gdyż brzeczkę należy tylko delikatnie schłodzić po 48 godzinach, wstawiając do chłodniejszego pomieszczenia lub wystawiając na noc na balkon. Wystarczy temperatura poniżej 19 stopni. Do refermentacji lepiej stosować glukozę. Leżakowanie minimum 4 tygodnie.

Link to comment
Share on other sites

Kolego Jake

Słabo poruszam się jeszcze na tym forum. Dobra lecimy z żartami.

Coopers- Lager,European Lager,Heritage Lager.

Black Rock-Export pilsner, Colonial Lager, Dry lager,Bock

Finlandia Lager

Geordie Lager

Muntons -Pilsner, Export Pilsner,Continental Lager, Bock

mogę tak dalej

to wszystko są piwa dolnej fermentacji z drożdżami Ale, ale co tam, kolega jakoś nie krytykuje zagranicznych producentów.

Nasze drożdże lagerowe mają zakres temperatury 9-19 stopni °C i zostały dobrane do warunków domowych i brewkitów.

Do 19 stopni wytwarzają czyste bezestrowe profile, na pewno czystsze niż drożdże Ale w zestawach importowanych. Oczywiście lepszy profil otrzymamy przy temp.14-16 stopni, ale nie każdy ma takie możliwości, ale każdy ma prawo zrobić sobie piwo dolnej fermentacji.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.