Jump to content

Browar domowy Korzeń


pkorze
 Share

Recommended Posts

Warzeniem piwa zajmuję się od 2011 roku. Na początku swoją przygodę rozpoczynałem z ekstraktami słodowymi, zwłaszcza tymi, robionymi przez WES. Chociaż przyznać należy, że o warzeniu piwa wcale nie myślałem. Na studiach poznałem kolegę,który posiadał swoją własną winnicę. Jego opowieści o tym, jak z winogron powstaje wino, tak pasja człowieka zakochanego w tym co robi ( a robił to dobrze), spowodowały, że i ja zapragnąłem metodą twórczą przekształcać soki owocowe w napój alkoholowy. Cała ta przygoda, moje życiowe spełnienie w niezrealizowanej pasji chemicznej, w bliżej nie określonym momencie zaowocowały spotkaniem z piwowarstwem domowym. Woda, słód, chmiel i drożdże – magiczne równanie, które zmieniło moje życie. Warzenie piwa sprawie mi wielką przyjemność. Chciałbym patrzeć jak ludzie je piją i są szczęśliwi.

 

Dziś ważę světlé výčepní, wspomnienie niezapomnianych dni podczas jazdy na desce w Janske Lazne.

Edited by pkorze
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.