Skocz do zawartości

Co sądzicie?


wyvern

Rekomendowane odpowiedzi

Słodowość maskuje goryczkę. Zmniejszasz słodowość - eksponujesz chmiel.

 

Jak ci zależy na tej goryczce to to Amarillo na 60' można zostawić.

Można na przykład porcję z 10' albo z 20' przenieść na po wyłączeniu palnika. Coś po wyłączeniu palnika bym w każdym razie wrzucił i chyba najlepiej właśnie Amarillo.

Edytowane przez adamsky
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Amarillo z 60 minuty przerzuciłbym na po wyłączeniu palnika.

też uważam, że szkoda tego chmielu na goryczkę.

teraz muszę czymś podbić ibu znowu...

daj trochę (tak z 2g) siarczanu wapnia (gipsu), to podbije odczucie goryczki oraz wyeksponuje chmielowe nuty.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

daj trochę (tak z 2g) siarczanu wapnia (gipsu), to podbije odczucie goryczki oraz wyeksponuje chmielowe nuty.

How? Magic? xD

Jaka tam znowu magia, zwykła chemia, kolega się jeszcze troszeczkę musi naumać

 

SO4 (siarczany) - Akcentują goryczkę w piwie, czynią ja ostrzejszą, bardziej wytrawną.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.