Jump to content

Co sądzicie?


wyvern
 Share

Recommended Posts

Słodowość maskuje goryczkę. Zmniejszasz słodowość - eksponujesz chmiel.

 

Jak ci zależy na tej goryczce to to Amarillo na 60' można zostawić.

Można na przykład porcję z 10' albo z 20' przenieść na po wyłączeniu palnika. Coś po wyłączeniu palnika bym w każdym razie wrzucił i chyba najlepiej właśnie Amarillo.

Edited by adamsky
Link to comment
Share on other sites

Amarillo z 60 minuty przerzuciłbym na po wyłączeniu palnika.

też uważam, że szkoda tego chmielu na goryczkę.

teraz muszę czymś podbić ibu znowu...

daj trochę (tak z 2g) siarczanu wapnia (gipsu), to podbije odczucie goryczki oraz wyeksponuje chmielowe nuty.

Link to comment
Share on other sites

daj trochę (tak z 2g) siarczanu wapnia (gipsu), to podbije odczucie goryczki oraz wyeksponuje chmielowe nuty.

How? Magic? xD

Jaka tam znowu magia, zwykła chemia, kolega się jeszcze troszeczkę musi naumać

 

SO4 (siarczany) - Akcentują goryczkę w piwie, czynią ja ostrzejszą, bardziej wytrawną.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.