Jump to content

2013.10.06, warzenie piwa na Jarmarku Jadwiżańskim we Wrocławiu


Marusia
 Share

Recommended Posts

Tradycyjnie już Marusia podczas Jarmarku będzie coś tam w garze mieszała. W tym roku hasło przewodnie to alchemia, zatem piwowarstwo idealnie się wpasowujebiggrin.gif

 

Więcej informacji na stronie leśnickiego Zamku:

http://www.zamek.wroclaw.pl/CMS/kale...013/10_JJ.html

 

Nie wiem, co będzie z piw do zakupienia, oprócz Browaru na Jurze, bo pan Darek jest co roku, a od roku ma ten browar w stałej ofercie razem z miodami pitnymi. Ja na pewno wezmę domowe do degustacji ze znajomymi, którzy mam nadzieję jak co roku się pojawiąstout.gif

 

Uwaga, wiadomośc z ostatniej chwili - będziemy warzyli piwo z procesem zacierania, zatem zapraszamy do stoiska również początkujących, oraz takich, co by dopiero chcieli zacząc, a się boją:)

 

Będziemy warzyc na tarasie, zaraz przy głównym wejściu do Zamku.

Link to comment
Share on other sites

Super sprawa. To już wiem jak niedzielę spędzę :) Postaram się też coś zabrać.

Edited by mat
Link to comment
Share on other sites

O, świetnie. Parę innych osób mnie poinformowało, że też będą, ale pewnie i tak się zjawią jeszcze i tacy, którzy nigdy nie piszą, że będą, zatem powinno byc całkiem wesoło :beer:

Link to comment
Share on other sites

jak dojdę do siebie po jutrzejszym weselu to postaram się dotrzeć, ale nic nie obiecuję, bo jutro może być ostro :D

 

No to akurat leczenia kaca się przyda :cool:

Link to comment
Share on other sites

Będę warzyła coś w rodzaju koelscha, a ponieważ wezmę ze sobą świeży chmiel, ledwie skoszony z tarasu (marynka to jest, albo lubelski, niestety darczyńca sztobra sam zapomniał, co ma :-D ) to może się pokusimy na chmielenie świeżyzną?

Link to comment
Share on other sites

Razem z dziewczyną byliśmy na niedzielnym warzeniu piwa przez Marusię. Inicjatywa bardzo fajna, jedyna rzecz do której bym się przyczepił to usytuowanie, na tarasie zaraz przy głośniku. W momencie gdy spiker nadawał swoją "gadkę" ,rozmowa z kimkolwiek była dość utrudniona. Pomijając ten fakt reszta to same pozytywy. Dowiedziałem się kilku ciekawych/praktycznych rzeczy dot. samego warzenia. Miałem również okazję spróbować fajnego bitter'ka (Marusia mówiła że mocno goryczkowy, dla mnie super) oarz rauch bock'a wg. receptury Amdrzeja Millera - fajne, rozgrzewające piwko.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.