Skocz do zawartości

Baktosan


mariuszt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy ktoś z was korzystał z tego środka? Wspomniał mi coś na jego temat kolega ,który jest kucharzem. Używają ich do dezynfekcji sprzętu w kuchni. Zastanawiam nad zastosowaniem go do dezynfekcji butelek przed rozlewem.

Edytowane przez mariuszt
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam. Czy ktoś z was korzystał z tego środka? Wspomniał mi coś na jego temat kolega ,który jest kucharzem. Używają ich do dezynfekcji sprzętu w kuchni. Zastanawiam nad zastosowaniem go do dezynfekcji butelek przed rozlewem.

 

Witam

 

jest to preparat tylko i wyłącznie zwilżeniowy, tak więc w miejscach gdzie go nie będzie nie zadziała, po drugie jest to preparat na bazie alkoholu co oznacza że nie rozkłada się do H20 a musi całkowicie odparować, w/g mnie do butelek się nie nadaje, ale np do powierzchni blatu czy glazury jak najbardziej.

 

Cały czas podtrzymuję że do sprzętu i butelek najlepszy jest ClO2 .

 

Pozdrawiam Piotr

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.