Jump to content
WiHuRa

2014.03.29 - II Karpacki Konkurs Piw Domowych

Recommended Posts

Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych, Oddział Karpacki, zaprasza piwowarów domowych na:

 

II Karpacki Konkurs Piw Domowych

 

Kategorie konkursowe to:

Konkurs odbędzie się w Rzeszowie 29.03.2014

 

Na laureatów II Karpackiego Konkursu Piw Domowych czekać będą dyplomy oraz atrakcyjne nagrody ufundowane przez sponsorów.

Informacje o nagrodach, sponsorach i konkursie podamy w późniejszym terminie. Na dniach udostępniony zostanie regulamin oraz formularz zgłoszeniowy.

 

Zachęcamy, wszystkich do warzenia piw konkursowych oraz udziału w konkursie, który odbędzie się zgodnie z wytycznymi PSPD. W jury zasiądą certyfikowani sędziowie PSPD, a każdy z uczestników otrzyma metryczkę z opisem swojego piwa.

 

Zapraszamy również na naszą stronę:

https://www.facebook.com/Karpacki.KPD

Edited by WiHuRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

OPIS KATEGORII

 

12A. Brown Porter

 

Podstawowe informacje

OG: 1.040 - 1.052

FG: 1.008 - 1.014

Gęstość początkowa: 10 - 12,9°Blg

Goryczka: 18-35 IBU

Gęstość końcowa: 2 - 3,6°Blg

Kolor: 20 - 30 SRM

Alkohol objętościowo: 4 - 5,4%

Temperatura serwowania: 8-12°C

 

Porter angielski

 

Aromat:

Ewidentny aromat słodowy wraz z łagodymi nutami palonymi, które mogą mieć czekoladowe cechy. Może również przedstawiać nie palone słodowe cechy (karmelowe, zbożowe, chlebowe, orzechowe, toffi, i/albo słodkie). Aromat angielskich chmieli na poziomie od umiarkowanego do brak. Estry owocowe na poziomie od umiarkowanych do brak. Diacetyl na poziomie od niskiego do brak.

 

Wygląd:

Kolor od jasnobrązowego do ciemnobrązowego, wraz z rubinowymi prześwitami. Dobra klarowność, aczkolwiek może być prawie nieprzeźroczyste. Umiarkowana piana o kolorze od złamanej bieli do jasno żółtobrązowej, która w miarę długo się utrzymuje.

 

Smak:

Smaki słodowe zawierające palone smaki na poziomie od łagodnych do umiarkowanych (często o czekoladowym charakterze) i przeważnie ze znaczącym charakterem karmelowym, orzechowym i/albo toffi. Może zawierać drugoplanowe wspierające smaki takie jak kawowe, lukrecji, ciasteczkowe albo tostowe. Nie powinno zawierać mocnych smaków wynikających ze słodów barwiących (cierpkie, spalenizny, ostre palone smaki), ale małe ilości mogą przyczynić się do gorzkiej, czekoladowej złożoności. Smak chmieli angielskich na poziomie od umiarkowanej do brak. Goryczka chmielowa od średnio słabej do średniej, balans może różnić się od delikatnie słodowej do delikatnie goryczkowej. Przeważnie całkiem dobrze odfermentowane, ale istnieją również nieco słodsze wersje. Diacetyl powinien być na poziomie od umiarkowanie niskiego do braku. Umiarkowane do niskie estry owocowe.

 

Tekstura:

Treściwość średnio lekka do średnia. Nagazowanie umiarkowanie słabe do umiarkowanie mocnego.

 

Ogólne wrażenie:

Istotny English dark ale wraz z ograniczonymi palonymi cechami.

 

Komentarz:

Od robust portera różni się tym, że zawiera miększe, słodsze oraz mocniej karmelowe smaki, niższą gęstość oraz przeważnie słabsze alkoholowo. Bardziej palony jak brown ale. Wyższa gęstość jak dark mild. Niektóe wersje sąfermenowane drożdzami dolnej fermetacji. Balans przechylony jest bardziej w kierunku słodowym niż goryczkowym. Przeważnie ma angielski charakter. Wersje historyczne z Brettanomyces, kwaskowatością albo z posmakami wędzonymi powinno być ujęte w kategorii Specialty Beer category (23).

 

Historia:

Mające początek w Anglii, porter wyewoluował z mieszanki piw znanej jako "Entire". Pekursor stouta. Mówi się, że było popularne wśród tragarzy i innych pracowników fizycznych.

 

Surowce:

Surowce angielskie są najczęściej używane. Może zawierać kilka słodów, w tym słody czekoladowe i/albo inne ciemne palone i karmelowe słody. Wersja historyczna była by oparta na dużej ilości słodu brown. Przeważnie nie zawiera dużej ilości słodów barwiących, albo prazonego jęczmienia. Chmiele angielskie są najczesciej spotykane w tym gatunku. Woda typu londyńskiego, albo dublińskiego (umiarkowana twardość węglanowa) jest najbardziej tradycyjna. Angielskie, albo irlandzkie drożdże górnej fermtntacji, albo okazjonalnie drożdże dolnej fermntacji. Może zawierać umiarkowane ilości surowców niesłodowanych (cukier, kukurydza, melasa, syrop itd)

 

Komercyjne przykłady:

Fuller's London Porter, Samuel Smith Taddy Porter, Burton Bridge Burton Porter, RCH Old Slug Porter, Nethergate Old Growler Porter, Hambleton Nightmare Porter, Harvey's Tom Paine Original Old Porter, Salopian Entire Butt English Porter, St. Peters Old-Style Porter, Shepherd Neame Original Porter, Flag Porter, Wasatch Polygamy Porter

 

1E. Dortmunder Export

 

Podstawowe informacje

OG: 1.048 - 1.056

FG: 1.010 - 1.015

Gęstość początkowa: 11,9 - 13,8°Blg

Goryczka: 23-30 IBU

Gęstość końcowa: 2,6 - 3,8°Blg

Kolor: 4 - 6 SRM

Alkohol objętościowo: 4,8 - 6,0%

Temperatura serwowania: 8-12°C

 

Dortmunder eksportowy

 

Aromat:

Niski do średni aromat szlachetnych (niemieckich albo czeskich) chmieli. Umiarkowany aromat słodu pilzneńskiego; może być zbożowy do nieco słodkiego. Może mieć początkowy siarkowy aromat (wynikający z wody lub/i drożdży) oraz niski w tle nutka DMS (wynikająca z słodu pilzneńskiego. Brak diacetylu.

 

Wygląd:

Od jasno złoty do głębokiego złotego koloru, klarowne wraz z trwałą białą pianą.

 

Smak:

Ani smaki słodu pilzneńskiego, ani smaki szlachetnego chmielu nie dominują, ale obydwa są dobrze zbalansowane z odrobinką słodowej słodkości, które dają rześkie, orzeźwiające piwo. Zbalansowanie dalej kontynuuje przez finisz oraz goryczkę chmielową utrzymującą się w posmaku (aczkolwiek w niektórych przypadkach mogą być na finiszu odrobinę słodkawe). Czysty, brak owocowych estrów, brak diacetylu. Troszeczkę charakteru mineralnego może być zauważalne, aczkolwiek przeważnie nie przechodzi jako jawny smak i zapach mineralny.

 

Tekstura:

Średnia treściwość, średnie nagazowanie.

 

Ogólne wrażenie:

Zbalansowanie i gładkość są znakiem rozpoznawczym tego stylu. Ma słodowy profil Helles i chmielowy charakter Pilsa oraz jest troszeczkę mocniejszy niż obydwa poprzednie.

 

Komentarz:

Warzony do troszeczke wyższej gęstości niż inne light lager, nadającą delikatną słodową teskture oraz podkreślającą słodowość by dopełnić siarkowe akcenty goryczki chmielowej. Termin "Export" jest osobną kategorią pod niemieckim piwnym prawem podatkowym i nie jest całkowicie jednoznaczny ze stylem "Dortmunder". Piwo z innych miast może być warzone do mocy stylu Export oraz może być oznaczana jako takie.

 

Historia:

Styl występujący lokalnie w przemysłowym regionie Dortmund. W Niemczech Dortmunder w ostatnich latach jest w zaniku.

 

Surowce:

Woda mineralna z wysokim poziomem siarczanów, węglanów oraz chlorków. Niemieckie albo czeskie szlachetne chmiele, słód pilzneńskiego, niemieckie drożdże dolnej fermentacji.

 

Komercyjne przykłady:

DAB Export, Dortmunder Union Export, Dortmunder Kronen, Ayinger Jahrhundert, Great Lakes Dortmunder Gold, Barrel House Duveneck's Dortmunder, Bell's Lager, Dominion Lager, Gordon Biersch Golden Export, Flensburger Gold

Edited by WiHuRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zanim ogłosimy wszystkie nagrody dla laureatów w poszczególnych kategoriach (okolice stycznia 2014) już dziś ogłaszamy:

 

Nagroda Główna II Karpackiego Konkursu Piw Domowych

 

Zdobywca I miejsca w kategorii Brown Porter uwarzy 1000l piwa, według zwycięskiej receptury, w Starym Browarze Rzeszowskim. Dla zwycięscy, na czas pobytu w Rzeszowie, Stary Browar sponsoruje również dwa noclegi.

 

Więcej o samym Browarze można poczytać na stronach:

http://browar-rzeszow.pl/

https://www.facebook...rowarRzeszowski

 

Już dziś zapraszamy do warzenia w piw na nasz konkurs! Pracujemy aktualnie nad ciekawymi nagrodami dla laureatów konkursu, każdy piwowar dostanie metryczki swojego piwa, konkurs sędziować będę certyfikowani i doświadczeni sędziowie.

 

Na dniach powinna pojawić się oficjalna podstrona PSPD Karpackiego KPD wraz ze wszystkimi niezbędnymi informacjami, regulaminem oraz formularzem zgłoszeniowym.

Edited by WiHuRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na stronie PSPD pojawiła się podstrona naszego konkursu wraz z wszystkimi niezbędnymi informacjami.

http://pspd.org.pl/c...ii-karpacki-kpd

Na tej stronie (u dołu) znajduje się pdf z regulaminem oraz formularzem zgłoszeniowym.

 

Jest już lista nagród dla laureatów a także nagroda dla wszystkich finalistów poszczególnych kategorii.

 

Główna nagroda (przypomnienie)

 

Zdobywca I miejsca w kategorii Brown Porter uwarzy 1000l piwa, według zwycięskiej receptury, w Starym Browarze Rzeszowskim. Dla zwycięscy, na czas pobytu w Rzeszowie, Stary Browar sponsoruje również dwa noclegi.

 

browar-rzeszowski.jpg

 

Nagrody dla wszystkich finalistów obydwu kategorii!

 

Pamiątkowa szklanka typu Nonic z logo Karpackiego KPD. Szklanki będą dołączane do dowolnego zamówienia w sklepie Alepiwo. Po złożeniu zamówienia w sklepie szklanka zostanie dołączona do paczki.

Edited by WiHuRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do sponsorów dołączył jeszcze Homebeer.pl

 

http://pspd.org.pl/c...ii-karpacki-kpd

 

Uaktualniona lista:

 

1. Kategoria BROWN PORTER

 

I miejsce

  • Browamator: 3 wybrane zestawy surowców, fermentor (kranik, rurka, skala), kalendarz Weyermanna 2014 -wwww.browamator.pl
  • Homebeer: Kupon uprawniający do 25% rabatu na zamówienie, kupon dotyczy również kosztów transportu, maksymalna wartość zamówienia pod kupon to 1000 zł - homebeer.pl
  • Twój Browar - bon 75 zł do wykorzystania w sklepie, bon należy zrealizować do 2 tygodni od ogłoszenia wyników - http://twojbrowar.pl/
  • Gozdawa: zestaw piwo Gozdawa - Gold Gose www.gozdawa.org/koneser-goldcose
  • Piwoszarnia: bon 60 zł do wykorzystania w sklepie Piwoszania - www.piwoszarnia.pl
  • Alembik: bon 50 zł do wykorzystania w sklepie Alembik - www.alembik.eu
  • Gadżety PSPD

II miejsce

  • Browamator: 2 wybrane zestawy surowców, fermentor (kranik, rurka, skala), gadżety Weyermanna -wwww.browamator.pl
  • Homebeer: Kupon uprawniający do 15% rabatu na zamówienie, kupon dotyczy również kosztów transportu, maksymalna wartość zamówienia pod kupon to 1000 zł - homebeer.pl
  • Gozdawa: zestaw piwo Gozdawa - Gold Gose www.gozdawa.org/koneser-goldcose
  • Piwoszarnia: bon 40 zł do wykorzystania w sklepie Piwoszania - www.piwoszarnia.pl
  • Alembik: bon 30 zł do wykorzystania w sklepie Alembik - www.alembik.eu
  • Gadżety PSPD

III miejsce

  • Browamator: 1 wybrany zestawy surowców, fermentor (kranik, rurka, skala), gadżety Weyermanna -wwww.browamator.pl
  • Homebeer: Kupon uprawniający do 10% rabatu na zamówienie, kupon dotyczy również kosztów transportu, maksymalna wartość zamówienia pod kupon to 1000 zł - homebeer.pl
  • Gozdawa: zestaw piwo Gozdawa - Gold Gose www.gozdawa.org/koneser-goldcose
  • Piwoszarnia: bon 20 zł do wykorzystania w sklepie Piwoszania - www.piwoszarnia.pl
  • Alembik: bon 20 zł do wykorzystania w sklepie Alembik - www.alembik.eu
  • Gadżety PSPD

2. Kategoria DORTMUNDER

 

I miejsce

  • Browamator: 3 wybrane zestawy surowców, fermentor (kranik, rurka, skala), kalendarz Weyermanna 2014 -wwww.browamator.pl
  • Homebeer: Kupon uprawniający do 25% rabatu na zamówienie, kupon dotyczy również kosztów transportu, maksymalna wartość zamówienia pod kupon to 1000 zł - homebeer.pl
  • Twój Browar - bon 75 zł do wykorzystania w sklepie, bon należy zrealizować do 2 tygodni od ogłoszenia wyników - http://twojbrowar.pl/
  • Gozdawa: zestaw piwo Gozdawa - Gold Gose www.gozdawa.org/koneser-goldcose
  • Piwoszarnia: bon 60 zł do wykorzystania w sklepie Piwoszania - www.piwoszarnia.pl
  • Alembik: bon 50 zł do wykorzystania w sklepie Alembik - www.alembik.eu
  • Gadżety PSPD

II miejsce

  • Browamator: 2 wybrane zestawy surowców, fermentor (kranik, rurka, skala), gadżety Weyermanna -wwww.browamator.pl
  • Homebeer: Kupon uprawniający do 15% rabatu na zamówienie, kupon dotyczy również kosztów transportu, maksymalna wartość zamówienia pod kupon to 1000 zł - homebeer.pl
  • Gozdawa: zestaw piwo Gozdawa - Gold Gose www.gozdawa.org/koneser-goldcose
  • Piwoszarnia: bon 40 zł do wykorzystania w sklepie Piwoszania - www.piwoszarnia.pl
  • Alembik: bon 30 zł do wykorzystania w sklepie Alembik - www.alembik.eu
  • Gadżety PSPD

III miejsce

  • Browamator: 1 wybrany zestawy surowców, fermentor (kranik, rurka, skala), gadżety Weyermanna -wwww.browamator.pl
  • Homebeer: Kupon uprawniający do 10% rabatu na zamówienie, kupon dotyczy również kosztów transportu, maksymalna wartość zamówienia pod kupon to 1000 zł - homebeer.pl
  • Gozdawa: zestaw piwo Gozdawa - Gold Gose www.gozdawa.org/koneser-goldcose
  • Piwoszarnia: bon 20 zł do wykorzystania w sklepie Piwoszania - www.piwoszarnia.pl
  • Alembik: bon 20 zł do wykorzystania w sklepie Alembik - www.alembik.eu
  • Gadżety PSPD

Edited by WiHuRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do sponsorów dołączył Twój Browar! Edytowałem powyższą listę uzupełniając bony jakie przekazał Twój Browar (dla 1 miejsc, bon 75 zł).

Edited by WiHuRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chyba się skusze na uwarzenie porteru. Oczywiście nie dla wygranej, bo na to nawet nie liczę, tylko dla "metryczki".

Oj kusicie... :beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chyba się skusze na uwarzenie porteru. Oczywiście nie dla wygranej, bo na to nawet nie liczę, tylko dla "metryczki".

Oj kusicie... :beer:

 

Jeszcze zdążysz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dziś rozpoczyna się przyjmowanie zgłoszeń na konkurs. Przypomnę, że formularz zgłoszeniowy należy pobrać z:

http://pspd.org.pl/c...ii-karpacki-kpd

 

Adres do wysyłki zgodnie z regulaminem to:

 

Piwa Regionalne

"II Karpacki KPD"

ul. Paderewskiego 1J,

35-328 Rzeszów

 

Paczki przyjmujemy do 24.03 (poniedziałek) włącznie, zaś wpłaty należy wnieść do 27.03 (data zaksięgowania wpłaty).

 

Można przekazać piwa osobiście, jednak proszę pamiętać, że zgodnie z regulaminem, muszą one zostać spakowane, zabezpieczone, z dołączonym w środku formularzem zgłoszeniowym.

Edited by WiHuRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

ZAPROSZENIE:

29.03.2014 tj. sobota, zapraszam wszystkich chętnych na imprezę związaną z II Karpackim KPD.

 

Konkurs, wydarzenia towarzyszące oraz ogłoszenie wyników odbędzie się w Starym Browarze Rzeszowskim. Karpacki OT wraz z głównym sponsorem konkursu - Starym Browarem Rzeszowskim, przygotował kilka ciekawych wydarzeń.

 

Browar będzie otwarty już od godziny 9:00 a od godziny 10:00 będzie można zajrzeć do warzelni Starego Browaru, w której to piwowarzy Starego Browaru opowiedzą o sprzęcie i warzeniu. O 11:00, przy otwartej kuchni Starego Browaru, na stoisku PSPD rozpoczniemy pokaz warzenia piwa sposobem domowym.

 

O godzinie 17:00 planowane jest ogłoszenie wyników II Karpackiego KPD.

 

Piwowarzy Starego Browaru przygotowali również premierę nowego piwa (już leżakuje), specjalnie na II Karpacki KPD. Nie zdradzam na razie co, będzie to niespodzianka i to całkiem smaczna. Uroczyste odszpuntowanie pierwszej beczki o godzinie 19:00.

 

Zapraszam również do odwiedzenia strony Browaru w Rzeszowie:

https://www.facebook...rowarRzeszowski

oraz

http://browar-rzeszow.pl/

 

Do zobaczenia!

Edited by WiHuRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Będą. Pod koniec przyszłego tygodnia.

 

Paczki narazie są sprawdzane tylko pod kątem uszkodzenia, jeśli takowe nastąpi informacja do adresata będzie natychmiast przesyłana.

 

Te paczki, które w tym tygodniu dotarły, dotarły w całości.

 

Edited by WiHuRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Informacja dla członków PSPD:

 

Będzie możliwość przekazania osobiście piw na konkurs podczas Walnego Zebrania Członków PSPD w dniu 22.03.2014 w Cieszynie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przedstawiamy również ekipę sędziowską na II Karpacki KPD. Co ciekawe jest praktycznie taka sama jak w poprzednim roku (Roberta zastąpi Darek):

 

Jacek Materski

Piotr Wypych

Dariusz Doroszkiewicz

Łukasz Jajecznica

Edited by WiHuRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dziś ostatni dzień przyjęć paczek. Ewentualnie poczekamy jeszcze do wtorku (bywają opóźnienia z winy przewoźnika).

Lista startowa zostania ogłoszona w środę.

 

Proszę pamiętać, że wpłaty należy dokonać do czwartku 27.03. Jest to data zaksięgowania wpłaty na koncie organizatora, proszę nie zostawiać tego na ostatni moment.

Share this post


Link to post
Share on other sites

62 browary domowe zgłosiły do II Karpackiego KDP 77 piw, 51 w kategorii Brown Porter oraz 26 w kategorii Dortmunder Export. Eliminację do konkursu odbędą się w piątek tj. 28.03.2014. Dziękujemy za zgłoszenia oraz życzymy powodzenia! Tym osobom, które jeszcze nie dokonały wpłat przypominam o tym obowiązku, weryfikacja wpłat nastapi w czwartek.

 

Ze zgłoszonych piw tylko jedna paczka uległa uszkodzeniu z winy przewoźnika ale szybko dotarła do nas dodatkowa butelka.

 

Lista zgłoszeń do konkursu.

 

1. Brown Porter

 

1. Adam Czogalla

2. Andrzej Miler

3. Artur Pasieczny

4. Borys Banasiak

5. Dariusz Cieśla

6. Grzegorz Czempik

7. Grzegorz Gerula

8. Grzegorz Pyzalski

9. Jacek Michna

10. Jacek Stachowski

11. Jan Krysiak

12. Jarosław Zgoda

13. Jerzy Mijał

14. Jerzy Miler

15. Katarzyna Oktuszewska

16. Krzysztof Budzyński

17. Krzysztof Jagła

18. Krzysztof Kula

19. Krzysztof Kulec

20. Krzysztof Rut

21. Krzysztof Zach

22. Łukasz Kantor

23. Łukasz Pawlak

24. Łukasz Rokicki

25. Maciej Brzana, Marek Zajdel

26. Maciej Piaszczyński

27. Małgorzata Banach

28. Marcin Jędrzejwski

29. Marek Dziedzic

30. Mariusz Bystryk

31. Mariusz Gomułczak

32. Mateusz Lisowski

33. Michał Barancewicz

34. Michał Karpiński

35. Michał Lutowski

36. Michał Pawlak

37. Michał Śniegowski, Krzysztof Lewandowski

38. Michał Walas

39. Paweł Grabka, Artur Jakubas, Mateusz Kralka

40. Paweł Podolski

41. Piotr Domański

42. Radosław Wiech

43. Rafał Kłosiński

44. Stanisław Mączka

45. Tomasz Dzieciątkowski

46. Tomasz Ołtuszewski

47. Tomasz Szołno

48. Tomasz Tomiczak

49. Tomasz Gorzka

50. Waldemar Pitala

51. Wojciech Trześniowski

 

2. Dortmunder Export

 

1. Akradiusz Suchecki

2. Akradiusz Woźniak

3. Andrzej Miller

4. Damian Gałązka

5. Dawid Madej

6. Grzegorz Gerula

7. Jacek Jędrzejczak

8. Jacek Michna

9. Jan Krysiak

10. Jerzy Mijał

11. Jerzy Miller

12. Krzysztof Budzyński

13. Krzysztof Zach

14. Łukasz G.

15. Łukasz Kantor

16. Maciej Brzana, Marek Zajdel

17. Małgorzata Banach

18. Marek Dziedzic

19. Mariusz Bystryk

20. Michał Buda

21. Paweł Podolski

22. Przemysław Nowicki

23. Szymon Niebudek

24. Tadeusz Kruk

25. Waldemar Pitala

26. Wojciech Ściana

 

Za ewentualne błędy w imionach i nazwiskach z góry przepraszam, nie zawsze pismo jest wyraźne.

Wszelkie uwagi proszę zgłaszać na adres:

karpacki at pspd.org.pl

 

Edited by WiHuRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dziś późnym wieczorem odbędą się eliminacje do jutrzejszego finału.

W sobotę finał rozpoczniemy do rana a ogłoszenie wyników w Starym Browarze Rzeszowskim zaplanowane jest na godzinę 17:00. Chwilę później pojawi się również oficjalna informacja w internecie wraz z listą wszystkich finalistów.

 

Zachęcam do śledzenia naszej strony na FB, na pewno będą zdjęcia i gorące informacje w trakcie trwania konkursu.

https://www.facebook.com/Karpacki.KPD

Edited by WiHuRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dziś o godzinie 10:00 rozpoczynamy finał.

 

W trakcie finału pojawi się lista finalistów.

 

Wyniki około godziny 17:00.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lista finalistów w kategorii Dortmunder Export:

 

1. Łukasz Gustkiewicz

2. Andrzej Miler

3. Jerzy Miler

4. Szymon Niebudek

5. Łukasz Kantor

6. Michał Buda

7. Małgorzata Banach

8. Waldemar Pitala

9. Wojciech Ściana

10. Przemysław Nowicki

 

Życzy powodzenia w dalszym etapie!

Piwa wchodzą właśnie na stół dla sędziów.

 

Edited by WiHuRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

I lista finalistów w kategorii Brown Porter:

 

1. Jacek Stachowski

2. Michał Walas

3. Artur Pasieczny

4. Michał Lutowski

5. Grzegorz Pyzalski

6. Borys Banasiak

7. Krzysztof Kulec

8. Radosław Wiech

9. Krzysztof Kula

10. Paweł Podolski

11. Marcin Jędrzejwski

12. Waldemar Pitala

 

Powodzenia Panowie!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.