Jump to content

Mielenie, gniecenie słodu


Wnuczek
 Share

Recommended Posts

Szanowni formuowicze, mam pytanie jak radzicie sobie z rozdrabnianiem, mieleniem słodu?

Obecnie mielę ziarno starym rosyjskim młynkiem do kawy. Taki podobny do maszynki do mięsa, ale jego dni są już policzone. W galerii jest zdięcie jakiejś maszynki przykręconej do stołu czy ona się sprawdza?

Proszę o poradę.

Pzdr.

Link to comment
Share on other sites

ja używam takiego oto śrutownika

http://www.browamator.pl/szczegoly.php?Uniwersalny_srutownik_stolowy_Porkert&przedm=419253&grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F165992%2F183123&sortuj=kod

i jestem bardzo zadowolona :)

zamiast korbki można użyć wiertarki wtedy śrutowanie jest ekspresowe :)

Link to comment
Share on other sites

Faktycznie, Porkert to bardzo fajny śrutownik. Nic lepszego nie trzeba, chyba że ktoś chce śrutować dziesiątki kilogramów słodu za jednym razem. Najlepiej znaleść używny (bo tańszy) - ale do tego trzeba mieć szczęście - mało ich na rynku wtórnym.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.