Jump to content
Sign in to follow this  
zgoda

Wyeast 1581-PC Belgian Stout

Recommended Posts

Wyeast 1581-PC Belgian Stout

 

Beer Styles: Belgian Pale Ale, Belgian Specialty Ale, Belgian Dubbel, Triple and Quad, Belgian Strong Golden and Dark Ales, Belgian Blonde Ale, Saison

Profile: A very versatile ale strain from Belgium. Excellent for Belgian stout and Belgian Specialty ales. Ferments to dryness and produces moderate levels of esters without significant phenolic or spicy characteristics.

 

Alc. Tolerance 12% ABV

Flocculation Medium

Attenuation 70-85%

Temp. Range 65-75°F (18-24°C)

 

Uniwersalny szczep z Belgii. Doskonały do belgijskich stoutów i piw specjalnych. Daje piwa wytrawne, średnio estrowe. Produkcja fenoli jest niska.

 

Tolerancja na alkohol: 12%

Osiadanie: średnie

Odfermentowanie: 70-85%

Zakres temperatur: 18-24°C

Share this post


Link to post
Share on other sites

Skadinąd wiem, że drożdże te pochodzą z Brasserie Ellezelloise.

 

Profil aromatyczny mało belgijski, bardziej brytyjski, jednak odfermentowanie zgodne z deklaracją, typowo belgijskie. Dobrze osiadają (jak na belgijskie drożdże), szybko się klarują. Fermentacja przebiega stabilnie, nie mają skłonności do wędrówek. Podwyższona produkcja diacetylu, który jednak w piwach refermentowanych zanika po ok. 2-3 tygodniach trzymania w cieple.

 

Miłośnicy wyrazistych piw o mocnym belgijskim charakterze będą zawiedzeni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.