Jump to content
Usiu

Piwny depozyt - Gdańsk (Pułapka, Straganiarska 2)

Recommended Posts

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1VNqs4DfotUd1q2VnIFtAVRiAz7guWpK7SPnrFcHTdrM/edit#gid=0

 

Link powinien być przypięty do pierwszego posta! ;p

 

Lista nie jest lipna, tylko nie aktualizowana jak być powinno! ;)

Dobrze by było reaktywować ten depozyt tym bardziej że są chętni.. wezmę tego AA (jeśli pojawi się na liście), odstawię swoje kwasy.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mój amber ale raczej daleki od udanego (chociaż oczywiście pijalny), także bardzo chętnie poczytam co o nim myślisz. Dodany już do listy. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Postanowiłem się zabawić w Frankensteina i spróbować przywrócić trupa do żywych.. jako że pojawił się świeży trup na stanie.

 

Amber Ale autorstwa jeśli się nie mylę dine.

 

Wygląd: Klasyczny amber, ładna barwa. Lekko opalizujący. Piana raczej skromna, zostaje obrączka.

Zapach: Tutaj jest coś z trupa! ;) A tak dokładniej to z jego skarpetek. Ziołowe nuty chmielowe, w tle majaczą karmele.

Smak: Harmonię miedzy słodowością a goryczką zakłóca dość ostra, ziołowa goryczka od Iungi. W mojej ocenie może to być efekt leżących chmielin w piwie. Bo na zimno to chyba chmielony nie był.. Nie przesadzona podbudowa słodowa na plus. 

 

Ogólna porada to zastanowił bym się nad chmieleniem i użyciem w tym celu bardziej świeższej partii. Reszta ok :)

 

PS. Wziąłem jeszcze rauchbock'a. Zostawiłem dwa sour ale :)

post-4644-0-25878700-1441129957_thumb.jpg

Edited by mamdobreklapki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Postanowiłem się zabawić w Frankensteina i spróbować przywrócić trupa do żywych.. jako że pojawił się świeży trup na stanie.

 

Amber Ale autorstwa jeśli się nie mylę dine.

 

Wygląd: Klasyczny amber, ładna barwa. Lekko opalizujący. Piana raczej skromna, zostaje obrączka.

Zapach: Tutaj jest coś z trupa! ;) A tak dokładniej to z jego skarpetek. Ziołowe nuty chmielowe, w tle majaczą karmele.

Smak: Harmonię miedzy słodowością a goryczką zakłóca dość ostra, ziołowa goryczka od Iungi. W mojej ocenie może to być efekt leżących chmielin w piwie. Bo na zimno to chyba chmielony nie był.. Nie przesadzona podbudowa słodowa na plus. 

 

Ogólna porada to zastanowił bym się nad chmieleniem i użyciem w tym celu bardziej świeższej partii. Reszta ok :)

 

PS. Wziąłem jeszcze rauchbock'a. Zostawiłem dwa sour ale :)

To moja pierwsza warka, także wiadomo, szału nie ma. Ale cieszę się, że jakkolwiek pijalne. Dzięki za ocenę :) 

 

Chociaż martwi mnie ten kolor i brak piany, bo egzemplarze które spożywałem były zdecydowanie jaśniejsze a piana była całkiem całkiem. Jak wrócę do Gdańska za tydzień to zdegustuję znowu, może jakaś felerna butelka się trafiła do depozytu. 

 

Tego rauchbocka z 2012 wziąłeś? :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na fejsie jest grupa Pomorscy Piwowarzy Domowi. Spotykamy się mniej więcej co miesiąc i wzajemnie degustujemy. Chyba jest też inna grupa, że się wymieniają piwami. Musisz sam poszukać.

 

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...