Jump to content
Sign in to follow this  
Franekkkk

Ditlenek siarki w piwie

Recommended Posts

Dzisiaj przeglądając Przemysł fermentacyjny i owocowo-warzywny nr 2/2009 natknąłem się na ciekawy artykuł odnośnie dwutlenku siarki w piwie. Jako, że przeglądałem ów czasopismo w bibliotece uczelnianej, a stamtąd nie możemy wynosić czasopism, tylko kserować to zamieszczam skany z kserówek :smilies:

To jest część pierwsza artykułu, druga pewnie będzie w numerze kwietniowym lub majowym

 

skanowanie0021.th.jpg

 

skanowanie0022.th.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

jak kliknie się na obraz w poście to otworzy się nowe okno na imageshack, potem należy kliknąć na obrazek i potem powiększyć, wtedy tekst jest bardzo dobrze czytelny :smilies:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki!! Nie zauważyłem, że się pomniejszyło.

Edited by hrapek

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak chyba jest w czasopismach naukowych czy z branży przemysłowej, że powinno być streszczenie i tytuł w języku angielskim :smilies:

Jak przeglądam literaturę naukową lub przemysłową to część jest ze streszczeniem w j. angielskim a część nie :)

Na uczelni mamy także dostęp do Elsaviera - bazy danych gdzie publikacje są tylko i wyłącznie po angielsku, to jest najlepsze źródło bo są tam publikacje z całego świata i w miarę świeże.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.