Skocz do zawartości

ravrod

Rekomendowane odpowiedzi

Aaaaaa.... w tym sensie z resztek. Myślałem że z resztek surowców które zostały mu w po poprzednich warkach ;)

 

Jak przeczytałem wątek jeszcze raz to nie wiem jak mogłem się tak pomylić.

 

Generalnie °Blg w takiej sytuacji się chyba nie przejmuj. Piwną podstawę masz, teraz tylko ją "zamalinowywujesz". :D To nie cydr. Fermentacja soków z owoców nie jest tu chyba istotą rzeczy. ;)

 

Generalnie da się chyba z przybliżeniem obliczyć °Blg. Na opakowaniu areometru jest to opisano na przykładzie wina. Obliczasz z różnicy °Blg cukier zjedzony w 1 burzliwej, masz 1 alko. Potem obliczasz z różnicy °Blg między dodaniem syropu, a końcem 2 burzliwej, cukier zjedzony z malin i przeliczasz na alko. Sumujesz alko z 1 i 2 fermentacji. Masz wynik.... Przynajmniej tak to zrozumiałem :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.