Skocz do zawartości

Podpiwek


Rekomendowane odpowiedzi

Heja.

 

Myślał kto, żeby podpiwka przefermantować na drożdżach piwowarskich ? oczywiście odpowiednio go zagęszczając, powiedzmy dając z 6 opakowań na 20 litrów wody ?

Co w.g Was by z tego wyszło ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Próby na drożdżach piwowarskich były prowadzone. Nie przyniosło to prawie żadnego efektu smakowego, ani też alkoholowego.

Jak dasz tyle opakowań możesz mieć napój nieznośnie kawowo-cykoriowo-goryczkowy.

Generalnie po eksperymencie wróciliśmy do drożdży piekarniczych. Zwróć uwagę, że smak drożdży ma swój ważny udział w ogólnym profilu smakowym podpiwka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.