Jump to content

Recommended Posts

Heja.

 

Myślał kto, żeby podpiwka przefermantować na drożdżach piwowarskich ? oczywiście odpowiednio go zagęszczając, powiedzmy dając z 6 opakowań na 20 litrów wody ?

Co w.g Was by z tego wyszło ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Próby na drożdżach piwowarskich były prowadzone. Nie przyniosło to prawie żadnego efektu smakowego, ani też alkoholowego.

Jak dasz tyle opakowań możesz mieć napój nieznośnie kawowo-cykoriowo-goryczkowy.

Generalnie po eksperymencie wróciliśmy do drożdży piekarniczych. Zwróć uwagę, że smak drożdży ma swój ważny udział w ogólnym profilu smakowym podpiwka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podpiwek kujawski: w przepisie , użyć 5 g świeżych drożdży. W sprzedaży są tylko suszone. Ile potrzeba?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jacenty, jak zwykle niezawodny !! jesteś alfa omega :okey:;)

Dzięki

Edited by rysiek103

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.