Jump to content

Ciekawe aukcje na allegro.

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Dość ciekawa oferta na olx jakby ktoś szukał sprzętu na start - cały browar na sprzedaż. Cena wydaje się adekwatna biorąc pod uwagę ilość gratów.

Kompletny browar domowy
https://www.olx.pl/oferta/kompletny-browar-domowy-CID767-IDD7YoN.html

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

• 3 weeks later...

Dzisiaj znalazłem coś takiego: 

https://allegro.pl/oferta/kociol-warzelny-zacierny-do-warzenia-piwa-50l-8899596562?utm_source=notification&utm_medium=PLfavourite_queries&utm_campaign=queries-keeper_v2:PLfavourite_queries&utm_content=item_img

Tym razem nie kupię, ale zastanawiam się nad czymś takim tzn. w okazyjnej cenie Jak myślicie czy warto dla kogoś kto warzy teraz z ekstraktów bo nie ma warunków w kuchni? Czy będę mógł w miarę sprawnie i względnie czysto (dla domowników) warzyć ze słodów na czymś takim? 

Zdecydowanie sprawniej niż "tradycyjnie". Przy prostym piwie można uwinąć się w 4-5 godzin ze wszystkim. Myślę, że warto próbować, choć ostateczna cena będzie raczej wyższa niż 2 stówy. Zwracaj uwagę na realny stan sprzętu, czy będziesz w stanie to naprawić lub użytkować tak jak jest, bo uszkodzenia są różne.

Dodam, ze proces tradycyjny nie jest tak czysty jak robienie piwa z ekstraktów. Teraz, gdy kilka tych warek zrobiłem, po kilku zalań pralni, itd, itd. Proponuje postarac sie uwarzyc piwo ze słodu w garnku, zobaczyc jak pójdzie, ile trzeba czasu zachodu itd i dopiero się zastanowić czy w kuchni ma to sens.

Posiadając najlepszy garnek i tak wiekszośc procesów robimy tak samo tylko trochę więcej czasu dla siebie mamy.

Kupowanie na zapas nie ma większego sensu.

Edited by JsKefir

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Izopropanol nie jest szkodliwy dla zdrowia? W sensie jego pozostałości default_wink.png

Wysłane z mojego TA-1053 przy użyciu Tapatalka

Pewnie że jest... Jeśli go nie wdychasz namiętnie ani nie pijesz to nic ci nie grozi. Mieszasz izopropanol z wodą destylowaną w stosunku 7:3 i masz super dezynfekant.

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka