Jump to content
Pieron

Ciekawe aukcje na allegro.

Recommended Posts

Chciałbym zainteresować kolegów gniotownikiem.

Może się komuś przyda. Gniotownik można przetestować przed odbiorem u mnie.

 

http://olx.pl/oferta...57-ID91W6h.html

 

Jako że rzadko bywam na piwo.org zainteresowanych proszę kontakt przez OLX.

 

 

Posiadam również 7 minikegów po piwie Gaffel Kolsch. W ich sprawie też można pisać na OLX w tym samym ogłoszeniu.

Edited by Kerni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sok do cydru http://olx.pl/oferta/sprzedam-sok-z-jablek-CID757-ID7AhLl.html#2f15f9bb37 ten sam sprzedawca oferuje usługę wyciskania soku z własnych jabłek

Ktoś z Krakowa byłby zainteresowany, bo chętnie bym wziął wiadro czy dwa tylko przesyłka będzie nieproporcjonalnie droga, chyba że ktoś jeździ na tej trasie i mógłby podrzucić? ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szklanki do Waizenów - może ktoś ma blisko albo jest przejazdem

http://olx.pl/oferta/szklanka-puchar-do-piwa-CID628-ID4LytN.html#40df4eb34e

 

Rollbar do drobnej naprawy - w cenie kolumny

http://olx.pl/oferta/chlodziarka-do-piwa-browarnictwo-keg-rollbar-nalewak-CID619-ID95Pbf.html#782ebe693c

Edited by manowar

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Rollbar do drobnej naprawy - w cenie kolumny http://olx.pl/oferta...html#782ebe693c

Możliwe że walnięta sprężarka
Bardzo dawno temu (10lat) nabijałem gaz do lodówki w serwisie. Lodówka używana, kupiona na tzw chwilę, chyba 100zł dałem a nabicie 150zł. Za 500zł miałbym nową. W tym przypadku może być podobnie, czyli wysoki koszt naprawy. Tylko dla znawców tematu ten zakup.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sam się zastanawiałem nad nim lecz odradzono mi go ze względu na małej średnicy dno które ma kontakt z polem grzejnym (ja mam indukcje)

 

ostatecznie wziąłem Tadar 36L za 70zł więcej.

 

http://serwer.inplusmarket.pl/garnek%20gastro%20Perfect%2040x26.6%20A.jpg

Edited by nike21

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ktos uzywa/uzywal tych garnkow http://allegro.pl/garnek-33l-40x26cm-gastro-arian-turecki-indukcja-i5111067818.html i moze sie wypowiedziec na ich temat? Warto kupowac?

Ja się na niego skosiłem i kupiłem. Dobrze trzyma ciekło (przy zacieraniu trzeba dłużej pomieszać, bo ma dużą bezwładność cieplną), z tego co ja wlewałem do niego wody to wyszło mi że ma on pojemność 28l ( w tej sprawie będę pisał jeszcze po producenta), jak na tą cenę to jestem zadowolony z niego, jest z grubej blachy (jak na garnek). Pierwsze warzenie było w poniedziałek, zasyp 4kg słodu (bez problemu z miejscem), myślę że 6kg powinno wejść. Minusem jest to że ma zwężające się dno i nie do końca pasuje na 2 palniki. Myślę że na sam początek jak nie zamierzasz warzyć od razu RIS-ów i nie masz wolnych 300zł na inny garnek, to ten powinien być spoko.  

Garnek

Garnek

Edited by Baldini

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

ostatecznie wziąłem Tadar 36L za 70zł więcej.

 

I jestes z niego zadowolony? Zamierzam dokupic taboret gazowy, bo rowniez mam indukcje ale boje sie ze nie przetrzyma 20+ kg oraz godzinnego gotowania

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehe, też się tego obawiałem. dała rade utrzymać garnek z 22l brzeczki i dałaby bez problemu jeszcze raz tyle. u mnie problem pojawił się w trakcie gotowania. temperatura doszła do 98st i koniec (bez pokrywki)

 

płyta chodziła przez ok 2h na boosterze i nic jej nie dolega. nie wiem jak to się przełoży w czasie, ale jak na razie jest ok. garnek też fajny, przy zacieraniu trzyma ładnie ciepło. ze względu na niską temperaturę podczas gotowania będę go ocieplał. jak to nic nie da to dokupię grzałkę zanurzeniową i będę ją wkładał na czas gotowania.

 

kupowałem stąd: http://allegro.pl/garnek-gastronomiczny-36l-z-pokrywka-najtaniej-i5136001235.html

Edited by nike21

Share this post


Link to post
Share on other sites

I jestes z niego zadowolony? Zamierzam dokupic taboret gazowy, bo rowniez mam indukcje ale boje sie ze nie przetrzyma 20+ kg oraz godzinnego gotowania

moja spokojnie wytrzymuje 35+kg i blisko 2h gotowania. mam jak większość szkło z schott, a stolarze w blacie wycieli niedbale dziurę, żednych specjalnych dopasowań.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie cos poszlo nie tak bo raz juz sie przegrzala i trzeba bylo naprawiac. Teraz jak cos sie dluzej gotuje to trzeba szuflade na sztućce otwierac zeby byl obieg powietrza, dlatego musze zainwestowac rowniez w taboret gazowy :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...